Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 15. 05:19 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön virradóra erősen felhős, borult lesz az ég felettünk, többfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra. Délnyugaton és délkeleten élénk lökések kísérhetik a szelet, másutt gyenge marad a légmozgás. 2 és 7°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben folytatódik a csapadékos időjárás, főként délen és keleten jelentős eső hullhat. A front érkeztével északnyugatira fordul a szél, a Dunántúlon erős lökések is előfordulhatnak, míg délelőtt a Tiszántúlon lehet élénk a déli, délnyugati szél. 4 és 10°C között alakulnak a maximumok.

Péntek hajnalban nyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet, mindenhol megszűnik a csapadék, majd hajnalban ismét erős felhősödés kezdődik. Nyugaton egyre többfelé megerősödik a déli szél, -2 és +3°C közötti minimumokra számíthatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön keleten gyengülő melegfronti, máshol erősödő hidegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság, tompultság jelentkezhet, görcsös panaszok alakulhatnak ki, leginkább epe-és vesegörcs. A mozgásszervi betegségektől szenvedők is erősödő fájdalmakat tapasztalhatnak. Sokfelé esős időre van kilátás, az esernyőt ne felejtsük otthon!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön országszerte esőtől, záportól nedves, csúszós útszakaszokra számíthatnak az útra kelők, helyenként vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést. Eleinte a Tiszántúlon, délutántól a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések a szelet, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!