Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 20. 06:00 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden hajnalban keleten és a középső tájakon erősen felhős lesz az ég, nyugaton felszakadozik, csökken a felhőzet. Hószállingózás, gyenge havazás délen, keleten alakulhat még ki. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként élénk lesz, 0 és -5°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben nyugat felől tovább csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a Nap. A legtovább keleten, délkeleten marad felhős az ég, itt eleinte még szállingózhat a hó. Mérséklődik a szél, -1 és +4°C közötti maximumokra van kilátás.

Szerdán hajnalban nyugat felől újra megvastagszik a felhőzet, ott egyre többfelé számíthatunk újabb havazásra, míg keleten lehetnek még derült területek. Északnyugaton feltámad a szél, a minimumok -6 és -1°C között alakulnak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden hidegfronti hatás várható frontérzékenyeknél, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, reumatikus panaszok okozhatnak nehézséget. Öltözködjünk rétegesen, nehogy megfázzunk a hideg időben! Immunrenszerünket vitaminok pótlásával, kiegyensúlyozott étrenddel erősíthetjük, így megelőzhetjük a megfázást.

Közlekedésmeterológia

Kedden eleinte délen és keleten még előfordulhat hószállingózás, melynek következtében nedves, csúszós, főként a magasabban fekvő vidékeken latyakos, havas utakra számíthatnak az útrakelők. A Dunántúlon eleinte még élénk lehet a szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!