Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 4. 05:34 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán hajnalban északon, északnyugaton erősen, délen, délkeleten változóan felhős lesz az ég, északkeleten kisebb eső is előfordulhat. A szélvédett helyeken párássá, foltokban ködössé válik a levegő. Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél, -2 és +3°C közötti minimumokra számíthatunk. Napközben északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, csupán délen, délkeleten lehet eleinte kevés napsütés. Több helyen várható kisebb eső, zápor, majd estére fokozatosan megszűnik a csapadék. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, élénk, a Dunántúlon időnként erős lökések is kísérhetik. A maximumok többnyire 4 és 10°C között alakulnak, északkeleten azonban ettől kissé hidegebb, míg délnyugaton kissé melegebb is lehet.

Csütörtökre virradóra átmenetileg csökken felszakadozik a felhőzet, majd hajnaltájt északnyugat felől ismét erős felhősödés kezdődik. Reggel az északnyugati tájakon már kisebb vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat. Ismét délnyugatira fordul és megélénkül, északnyugaton megerősödik a szél, fagypont köré süllyed a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán napközben hidegfront éri el hazánkat, emiatt hidegfronti hatás terheli majd a frontérzékenyek szervezetét. Fejfájás, ingerlékenység, valamint a görcsös panaszok erősödése jelentkezhet, ráadásul a megélénkülő szél tovább fokozhatja a kellemetlen tüneteket. Öltözzünk melegen, mert az erős szél és a csapadékos idő több fokkal csökkentheti hőérzetünket.

Közlekedésmeterológia

Szerdán napközben több helyen várható kisebb eső, zápor, melynek következtében nedves, csúszós útszakaszokra számíthatnak az útra kelők. Az élénk, délutántól a Dunántúlon időnként erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!