Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 6. 05:47 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Éjjel keleten várható további eső, majd pénteken virradóra megszűnik a csapadék és északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik a nyugati, északnyugati szelet, fagypont körüli minimumokra számíthatunk. Napközben keleten is fokozatosan felszakadozik a zárt felhőzet, változóan felhős-napos időre van kilátás. Néhol egy-egy hózápor kialakulhat. Az északnyugati szelet erős, főként a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik, 3 és 6°C közötti maximumokra van kilátás.

Szombaton reggelre keleten gyengén felhős időre van kilátás, míg nyugaton változóan felhős lesz az ég, ott helyenként a hó is szállingózhat. A szelet eleinte még élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, a minimumok -5 és 0°C között várhatóak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken hidegfronti hatásra készülhetünk, emiatt fejfájás, görcsös és ízületi panaszok jelentkezhetnek, ráadásul a megerősödő szél tovább fokozhatja a kellemetlen tüneteket. Öltözzünk melegen, mert az erős szél több fokkal csökkentheti hőérzetünket.

Közlekedésmeterológia

Pénteken napközben már mindenütt megszűnik a csapadék. A megerősödő, helyenként viharos lökésekkel kísért szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!