Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 18. 05:47 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdára virradóra többnyire erősen felhős időre van kilátás, legfeljebb keleten, északkeleten lehetnek kevésbé felhős időszakok. Főként a Dél-Dunántúlon és aközépső vidékeken még kisebb havazás kialakulhat. A szél legfeljebb a Bakonyban élénkülhet meg, a minimumok a Dunántúlon -1 és -3, a Dunától keletre -4 és -8°C között alakulnak. Napközben a Dunántúlon változóan felhős-napos idő várható, a Dunától keletre több lesz a felhő, néhol hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. A mérsékelt szélben délután -2 és +5°C közötti hőmérsékleteket mérhetünk, nyugaton lesz melegebb.

Csütörtökön hajnalban északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és reggel az északnyugati határnál már kisebb havaseső, ónoseső is lehet. Megélénkül a délnyugatira forduló szél, a minimumok 0 és -6°C között alakulnak majd.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán a keddihez hasonlóan gyenge melegfronti hatás várható. A frontra érzékenyeknél fejfájás, álmosság, fáradékonyság jelentkezhet, valamint ilyenkor figyelmetlenebbek is lehetünk. A hideg időben fokozottan jelentkezhetnek a reumatikus és görcsös fájdalmak is, elsősorban az idősebbek tapasztalhatnak mozgásszervi fájdalmakat.

Közlekedésmeterológia

Szerdán hajnalban elsősorban még a középső tájakon és délnyugaton várható kisebb havazás, így ezeken a tájakon síkós, csúszós, helyenként havas útszakaszokkal találkozhatunk. Napközben számottevő csapadék már nem várható. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!