Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 19. 10:11 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön napközben túlnyomóan borult időre számíthatunk, északnyugat felől egyre többfelé csapadékkal: a legfrissebb számítások szerint keleten, északkeleten estig havazás várható, máshol a kezdeti havaesőt egyre inkább eső váltja fel. Élénk, időnként erős lesz a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7°C között várható északkeletről délnyugat felé haladva növekvő értékekkel.

Péntek hajnalban marad az erősen felhős, borult idő, legfeljebb északkeleten szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Főként délkeleten és a Dunántúlon várható eső, esetleg havaseső. Továbbra is élénk lesz a délnyugati szél, a minimumok -1 és +5°C között alakulnak majd. Napközben is többynire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható újabb eső, havaseső, délen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Délutántól fokozatosan megszűnik a csapadék, inkább már csak hózápor fordulhat elő. Élénk, időnként erős lesz a délnyugati, nyugati, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél, 2 és 8°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön erős melegfronti hatás várható, melynek következtében a frontra érzékenyek fejfájást, fáradékonyságot, illetve rossz közérzetet tapasztalhatnak, ráadásul az élénk szél is tovább erősítheti a panaszokat. A borult, csapadékos időjárás a depressziós tüneteket is fokozhatja, többeknél nehézkes lesz az ébredés. Egy kis testmozgással azonban kiküszöbölhetők az alvászavarok. Az ország nagy részén szükség lesz az esernyőkre.

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön sokfelé csapadékos időre van kilátás, így többnyire nedves, vizes, keleten, északkeleten több helyen latyakos, hókásás utakkal találkozhatnak az útrakelők. Az élénk, időnként erős délnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!