Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 21. 06:38 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szombaton virradóra átmenetileg ugyan, de az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, a Kisalföldön és északkeleten lehetnek erősen felhős területek, ott hózápor is kialakulhat. Az ország középső harmadán élénk lesz a szél, a minimumok 1 és -6°C között alakulnak. Napközben eleinte több-kevesebb napsütés várható, majd délután északnyugat felől erős felhősödés kezdődik. Késő délutántól egyre többfelé várható csapadék: észak-északkeleten hó, a szél átkeverő hatása miatt középen vegyes halmazállapotú csapadék, a Dunántúlon eső formájában. Délnyugatira fordul és megerősödik a szél, 0 és 5°C közé melegszik a levegő.

Vasárnap virradóra is sok lesz felettünk a felhő, de már csak elszórtan várható csapadék: keleten eshet még hó, havaseső, máshol már az eső, záporeső lesz a jellemző. A nyugati szelet erős, helyenként viharos lökések kísérhetik, -2 és +4°C közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton eleinte gyenge hidegfronti, majd melegfronti hatás várható, emiatt a frontra érzékenyek elsősorban fejfájást, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. Fokozódhatnak görcsös fájdalmaink is, fáradékonyabbak, álmatlanabbak lehetünk. Étkezzünk változatosan, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedésmeterológia

Szombaton eleinte száraz idő várható, majd a délutáni óráktól kezdődően északnyugat felől többfelé várható csapadék, nedves, vizes, helyenként latyakos, hókásás utakkal találkozhatnak az útrakelők. Az esti órákra megerősödő, a Dunántúlon viharossá fokozódó délnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!