Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 25. 05:43 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán hajnalban az ország északnyugati kétharmadán felszakadozik, csökken a felhőzet, keleten, délkeleten ugyanakkor erősen felhős marad az ég. A Tiszántúlon hószállingózás is előfordulhat. Élénk, a Tiszántúlon és a Dunántúl nyugati részén erős lökések kísérhetik az északi szelet, 0 és -5°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben a Tiszántúlon erősen felhős marad az ég, hószállingózás továbbra is kialakulhat. Máshol kevés felhőre, többórás napsütésre van kilátás. Élénk, a Tiszántúlon és a Dunántúl nyugati részén erős lesz az északi, északkeleti szél, 0 és +4°C közé melegszik a levegő.

Csütörtökre virradóra keleten erősen felhős vagy borult lesz az ég, kisebb havazás, hószállingózás is kialakulhat. Máshol kevés felhőre, száraz időre van kilátás. Az északi, északnyugati szél időnként élénk lesz, -2 és -7°C közötti minimumokra számíthatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán a magasban tovább folytatódik a hideg levegő beáramlása, így továbbra is hidegfronti hatás várható. Fejfájást, ízületi fájdalmakat, valamint görcsös panaszokat tapasztalhatnak a frontra érzékenyek. A rossz közérzetet ugyanakkor a keleti megyék kivételével ellensúlyozhatja a többórás napsütés. A hideg, szeles időben a páratartalom jelentősen csökken, így könnyebben kiszáradhatnak a nyálkahártyák, mely kellemetlen köhögési ingert okozhat. Bőrünk kiszáradása ellen zsírdús krémekkel védekezhetünk.

Közlekedésmeterológia

Szerdán több helyen lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon olykor erős a szél, melynek következtében jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása. Csapadék nem várható, országszerte száraz utakra számíthatnak az útrakelők. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!