Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 27. 05:53 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Pénteken reggelre országszerte csökken a felhőzet, többnyire derült, keleten, délkelten változóan felhős lesz az ég. Mérséklődik a szél, -3 és -11°C közé süllyed a hőmérők higanyszála. Napközben többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. A gyenge szélben +2 és -3°C közé melegszik a levegő.

Szombatra virradóra nyugat felől fátyolfehők sodródnak fölénk, de ezekből csapadék nem várható. Gyenge marad a szél, -4 és -12°C közötti minimumokra van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken ugyan fronthatás nem várható, de az egyre hidegebb idő komoly kihívást jelenthet szervezetünk számára. Öltözködésünknél elsősorban a fej, a nyak és a végtagok védelmére figyeljünk oda. Az érkező hideg levegő páratartalma alacsony lesz, melynek következtében nyálkahártyáink kiszáradhatnak, ez pedig a köhögési ingert fokozhatja. Bőrünk kiszáradása ellen zsírdús krémekkel védekezhetünk.

Közlekedésmeterológia

Péntekre országszerte megszűnik a csapadék, így többnyire száraz utakra, kedvező feltételekre számíthatnak az útnak indulók. A szél is országszerte mérséklődik, így a járművek menetstabilitására már nem lesz kedvezőtlen hatással. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!