Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 7. 06:11 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden reggel a Duna vonalában és a nyugati országrészben folytatódik a havazás, borult marad az égbolt, míg kelet felől lassan elkezd felszakadozni a felhőzet. Hajnalban -9 és -15°C várható. Napközben már inkább csak nyugaton lehet kisebb havazás, hószállingózás, lassan megszűnik a csapadék és mindenütt csökken a felhőzet. A középső megyék kivételével többfelé megerősödik a szél, mely hordhatja a havat. Keleten -1 és -5°C, nyugaton -3 és -8°C között alakul a hőmérséklet.

Szerdán reggel már sehol sem várható csapadék, csökken a felhőzet, délnyugaton lehetnek még felhősebb területek, ott akár zúzmarás köd is kialakulhat. Keleten gyenge, nyugaton mérsékelt lesz a szél, -12 és -19°C közé csökken a hőmérséklet, de a derült, hóval borított tájakon -20, -23 fok is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden melegfronti hatás várható, emiatt fejfájás, álmosság, fáradékonyság, csökkenő koncentráló képesség jelentkezhet. A hideg, már-már zord levegő továbbra is kihívást jelenthet szervezetünk számára. A szeles idő szárító hatással bír, bőrünk kiszáradása ellen zsírdús krémekkel védekezhetünk. Immunrendszerünket zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával erősíthetjük, valamint fogyasszunk vitaminokat, ásványi anyagokat.

Közlekedésmeterológia

Kedden már inkább csak az ország nyugati kétharmadán számíthatunk további havazásra, hószállingózásra, emiatt ott latyakos, havas útszakaszokkal találkozhatunk. A szeles idő jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Készüljünk fel, mert csúszós útszakaszokra, a hófúvások miatt rossz látási viszonyokra számíthatunk! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!