Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 8. 05:40 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán reggel már sehol sem várható csapadék, csökken a felhőzet, délnyugaton lehetnek még felhősebb területek, délen akár zúzmarás köd is kialakulhat. Keleten gyenge, nyugaton mérsékelt lesz a szél, -12 és -19°C közé csökken a hőmérséklet, de a derült, hóval borított tájakon -20°C alatt is lehet. Napközben kevés felhőre, napos, száraz időre készülhetünk elsősorban északkeleten szűrhetik fátyolfelhők a napsugarakat. Mérséklődik a szél, mindössze -4 és -11°C közé melegszik a levegő.

Csütörtökön reggelre északkelet felől elkezd megnövekedni a felhőzet, a Kisalföldön és délen közepesen, másutt erősen felhős időre ébredhetünk, északon a hó is szállingózhat. A gyenge szélben -12 és -22°C közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán a hideg, fagyos levegő továbbra is kihívást jelenthet szervezetünk számára. A hideg idő szárító hatással bír, bőrünk kiszáradása ellen zsírdús krémekkel védekezhetünk. Fejfájásra, rossz közérzetre panaszkodhatunk. Immunrendszerünket zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával erősíthetjük, valamint fogyasszunk vitaminokat, ásványi anyagokat.

Közlekedésmeterológia

Szerdán már sehol sem várható csapadék, de továbbra is latyakos, havas útszakaszokkal találkozhatunk. A csúszásveszély miatt tartsunk nagyobb követési távolságot! A hideg időben tartsunk az autóban egy meleg takarót. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!