Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 23. 20:17

MEGÚJÚL SZENT FERENC TERÍTETT-ASZTALA: húsz nap az önzetlen emberszeretet jegyében

Képgaléria
MEGÚJÚL SZENT FERENC TERÍTETT-ASZTALA: húsz nap az önzetlen emberszeretet jegyében
A főtéri sátrás ételosztás újkori története összeforrt a Szent Miklós (Barátok) Templom, a Szenteste Alapítvány és a Wojtyla Ház kezdeményezéseivel. Jó indíttatás volt, evangéliumi alapú, tíz évvel ezelőtt.... lett kö- vető és folytató, társuló bőven.... Joggal igazolódik dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek buzdítása: legyen Kecskemét a szolidaritás városa.... A mai sajtótájékoztatón a követők, a buzgó folytatók, áldozatos igaz emberek mutatkoztak be....

„Felelősséget vállalunk embertársainkért!” elnevezésű program keretében Február 11-től kecskeméti vállalkozások összefogásával étkezés adományozás indult  a Barátok temploma előtti téren felállított sátorban. A vállalkozások célja, hogy ilyen módon is demonstrálják, a helyi összefogás erejét és azt a felelős társadalmi szerepvállalási tudatot, melyet aktív gazdasági szereplőként kötelességüknek éreznek a szóbeliség helyett valós cselekedetekké formálni. A segítséget igénylők minden nap reggel 8 órától zsíros kenyeret és teát, délben pedig meleg ebédet kaphatnak. A meghirdetett program várhatóan március elején zárul.

A program életre hívója a Mega-Sped Kft ügyvezetője, Szabadszállási Mihály és a Fókusz Takarék Régióvezetője, Jánosi Sándor voltak. Mindkét cég nagy hangsúlyt fektet a  társadalmi szerepvállalás jelentőségére. Szabadszállási úr lévek óta segíti a Wojtyla Ház szegényeket támogató munkáját is.

A program további támogatói:  Gulyás István a Kiskunfélegyházi Malom Kft. tulajdonosa,  a Nagyapáti Transz Kft, a Formont Autóház, a Szőlőfürt Étterem és az Apszis Rent Kft.,a Jégszilánk Kft., a Rockwell 2008.  Security Kft., a Kökényhús Bt. az Öcotáj Kft.  Mindegyik vállalkozás saját eszközzel, vagy készpénzzel támogatta a megvalósulást. Az ételeket Bojtor Tibor Királyi Főszakács a Mátyás Király Kerekasztal Lovagrend Lovagja, és Horváth Imre segédszakács készítették,  valamint a zsíros kenyerek elkészítésében közreműködtek a  Katedra Középiskola tanulói. Az Önkormányzat a területfoglalási igény soron kívüli engedélyezésével segítette a folyamatot, így az első ételosztás a kezdeti gondolattól számítva pár napon belül megkezdődhetett.  A szervezők február 11 óta minden nap reggel 300 szelet zsíros kenyérrel és teával, délben pedig 400 adag meleg ebéddel várják  a rászorulókat az Önkormányzat előtt felállított sátorban.

Az esemény elismeréseként Dr Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, február 23-ára elfogadta szervezők meghívását az adományozó sátorba. Az összefogásban résztvevőknek megköszönte a munkáját és elmondta, hogy példa értékűnek tartja a kezdeményezést, mert tetteikkel valós felelősséget vállaltak embertársaik megsegítéséért. A köszöntőt követően Polgármester Úr ételt osztott, majd együtt ebédelt a jelenlévőkkel.  

Szabadszállási Mihány újságírói kérdésre elmondta, örömmel látták nap, mint nap, hogy a megvalósult elképzelés több száz embernek segít enyhíteni a nélkülözést és talán visszaadhat egy kis hitet, bizalmat az emberi kapcsolatok terén. Ezért a program szervezői elképzelhetőnek tartják, hogy egyéb kezdeményezésekhez kapcsolódóan ismét összefognak.

Jánosi Sándor, a Fókusz Takarék Kecskeméti Régiójának vezetője elmondta, hogy a több, mint 53 éve sikeresen működő, kizárólag magyar tulajdonban lévő   pénzintézet mindig is hitt a helyi összefogás erejében. A mostani kezdeményezéshez azért csatlakoztak, mert fontosnak tartják, hogy a pénzbeli értékteremtés mellett valós társadalmi értékek is szülessenek és öröklődjenek tovább a generációk során.

 

A rendezvényen jelen volt (képünkön) Farkas P. József, a FŐTÉRI-SÁTRAS rendezvénysorozat  alapítója. - neki dr. zombor Gábor polgármester külön is köszönetet mondott. A Wojtyla Sorsközösség protektora köszönetet mondott azért, hogy a boldog, nagy pápa kecskeméti csqaládját is befogadták a szeretet sátorba. Ezzel  hozzásegítették a Wojtyla-téri intézményt, hogy fogozza a szegényeket pártoló munkáját.  

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház