Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 24. 05:45 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Péntek hajnalban a középső területek fölött változóan, máshol erősen felhős lesz az ég. Néhol kisebb eső, északkeleten ónoseső kialakulhat. Az északkeleti és délnyugati tájak kivételével időnként élénk, a Bakonyban olykor erős lesz az északnyugati, nyugati szél, a minimumok többnyire -2 és +6°C között alakulnak. Napközben északkeleten, keleten erősen felhős lesz az ég, a határvidék mentén kisebb eső is kialakulhat, máshol a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, a Dunántúl északi részén erős lökések kísérhetik. Többnyire 9 és 15°C közé melegszik a levegő, csak a keleti, északkeleti határ mentén maradhat 5-6°C közelében a hőmérséklet.

Szombaton reggel keleten, északkeleten csökken a felhőzet, míg nyugaton marad a borongós idő. Helyenként köd- és párafoltok képződhetnek. Északon és délkeleten élénk lökések kísérhetik a szelet, a legalacsonyabb hőmérsékletek -1 és 5°C között alakulnak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken melegfronti hatásra számíthatunk, így a frontra érzékenyeknél fejfájás, ingerlékenység, a görcsös, valamint ízületi panaszok erősödése jelentkezhet. Egyeseknél csökkenhet a koncentrációs képesség is. A szálló por koncentrációja a nagyvárosokban meghaladhatja az egészségügyi határértéket. Reggel fagyos, napközben enyhe idő várható, ajánlott rétegesen, melegen öltözködni.

Közlekedésmeterológia

Pénteken hajnalban északkeleten ónos eső, másutt szórványosan kisebb eső kialakulhat, aminek következtében nedves, csúszós, északkeleten helyenként síkos útszakaszokra készülhetnek a közlekedők. Az élénk szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!