Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 24. 10:45

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei::

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.

Hétfőn este 7 órától képviselőtestületi gyűlés lesz a Tanácsteremben.

A KÉSZ Kecskeméti Csoportja szerdán 18 órára tisztelettel hív dr. Surányi Dezső professzor: "A természet képei a Bibliában" című előadására a Főplébánia közösségi házába.

Pénteken 9 órától La Leche Liga baba-mama csoport lesz.

Nagyböjt péntekjein a máskor szabadon választható bűnbánati cselekedetek közül a hústilalom a kötelező, betöltött 14 éves kortól életünk végéig.

Nagyböjt péntekjein a közös keresztúti imádság du. 5 órakor kezdődik. Kérem a közösségeket, hogy akik szívesen vállalnának egy-egy keresztút végzést, iratkozzanak fel a sekrestye előtti lapra.

Arra hívjuk a testvéreket, hogy a nagyböjt péntekjein idén is imát és böjtöt ajánljunk fel egymásért, családjainkérta körülöttünk élőkért. Az egy-egy péntekre meghirdetett szándékhoz ki-ki csatlakozhat és jószándékát a templomi faliújságra felragasztott matricával fejezheti ki – ezzel is erősítve egymást.

E heti imaszándék:a szülőkért, hogy hitüket át tudják adni gyermekeiknek

Keresztelésmárcius 25-én, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: február 29., márc. 07., 14., és 21-én 18 órától a Plébánián. Jelentkezni a hívek irodájában kell. Imádkozzunk értük!

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található nagy zsákba.

Húsvéti rajzpályázat óvodásoknak és általános iskolásoknak.
Leadási határidő: 2012. 03.18 Díjkiosztó: 2012.04.01., 9 órai szentmise után, melyre minden pályázót várunk! Részletek a plakáton.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek, szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni, második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Köszönetazoknak, akik segítettek, segítenek a hó eltakarításban.

Elindult az Imádság Háza kezdeményezés. Egy olyan hely, ahol éjjel-nappal, több felekezet összefogásával megállás nélkül imádják Istent és közbenjárnak az Egyházért és a világért.  Ennek első lépéseként imádkozunk MINDEN NAP 6.30-7.30-ig a kápolnában.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház