Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 29. 05:13 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdára virradóra eleinte még többfelé, hajnalban inkább már csak keleten várható csapadék, északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Napközben a Dunántúlon és keleten változóan, a középső országrészben gyengén felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütés mindenhol valószínű. A Dunántúlon elszórtan záporeső kialakulhat. Az északnyugati, északi szelet az Eger-Szeged vonal 50-80 km-es sávjának kivételével időnként erős, a Bakonyban néhol viharos lökések kísérhetik. A minimumok -3 és +7, míg a maximumok többnyire 10 és 16°C között alakulnak, de az Alpokalján 17-18°C is előfordulhat, míg a Tiszántúlon és északkeleten 7-9°C-nál nem lesz melegebb.

Csütörtökre virradóra az északi és nyugati tájak fölött változóan vagy erősen, máshol gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Mérséklődik a szél, a minimumok többnyire -1 és +4°C között, északnyugaton 5-6, míg északkeleten -3, -4°C körül alakulnak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán kettős fronthatás terheli szervezetünket, amely mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyeknél panaszokat válthat ki. Fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, a refelexek tompulása léphet fel. A panaszokat a megerősödő szél is tovább fokozhatja. A jelentős melegedés miatt dekoncentrációval, tompasággal is számolni kell. A középső és a délnyugati területeken emelkedik a mogyoró, az éger, valamint a ciprusfélék pollenjeinek légköri koncentrációja.

Közlekedésmeterológia

Szerdára virradóra még többfelé számíthatunk csapadéktól vizes, csúszós; északkeleten, keleten eleinte havas, latyakos útszakaszokra, majd délelőttre megszűnik a tartós csapadék. Délután a Dunántúlon alakulhatnak ki helyenként ismét záporok nedves, csúszós útszakaszokat okozva. Az erős, főként a Dunántúlon olykor viharos szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!