Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. március 1. 06:58 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtök reggel nyugaton erősen felhős égboltra készülhetünk, a nyugati határszélen itt-ott zápor is lehet. A középső és keleti megyékben többfelé derült marad az idő. Helyenként pára-és ködfoltok is képződhetnek. Keleten és nyugaton mérsékelt, máshol gyenge lesz az északi szél. -3 és +6 °C közé süllyed a hőmérő higanyszála, az Alpokalján lesz az enyhébb a levegő. Napközben is a Dunántúlon számíthatunk több felhőre, ott csak egy-két órára süt ki a Nap. Nyugaton helyenként gyenge eső, záporeső is kialakulhat. Keleten napos marad az idő, csak a fátyolfelhőzet növekedhet meg erősebben. Mérsékelt marad a nyugatias légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 °C között alakul.

Péntek a hajnali és reggeli órákban keleten és délen erősen felhős vagy borult égboltra számíthatunk szórványosan gyenge esővel, záporral. Máshol szakadozott lesz a felhőzet. A Duna–Tisza közén illetve az Észak-Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. 1 és 7 °C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön az időjárási frontok elkerülik hazánkat, azonban a magasban enyhébb levegő áramlik fölénk, így a melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek. Az arra érzékenyeknél alvászavar, tompaság, a refelexek lassulása léphet fel. A tanulás, szellemi munka végzése is megerőltető lehet, jelentkezhet fáradság, kimerültség.

Közlekedésmeterológia

Csütörtökre virradóra helyenként kialakulhatnak ködfoltok, melyek rossz látási viszonyokat okozhatnak. Napközben legfeljebb a nyugati területeken alakulhat ki gyenge eső, az ország nagy részén csapadék nem várható, száraz utakra számíthatunk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!