Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. március 1. 08:06 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, szerdán 1 súlyos sérüléses, 2 könnyű sérüléses és 5 anyagi káros baleset történt.

Egy Lajosmizsén lévő ékszerüzlet alkalmazottja tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az üzletből tegnap délután az eladó jelenlétében az üzlet pultjáról ellopott 72 db aranygyűrűt, melynek az értéke 2.340.000,- Ft.

Kecskeméten a Mikszáth Kálmán körúton parkoló Skoda Octavia típusú jármű ablakát betörte valaki, és az autóból ellopta a benne hagyott laptopot táskával együtt. Az okozott kár kb.:400.000,- Ft.

Kecskeméti kollegáink őrizetbe vettek egy 30 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy férfi társával Kecskemét területén több személygépkocsit feltört és azokból különféle használati tárgyakat vitt el.

Szerdán a hajnali órákban egy bátmonostori családi ház bekerített udvaráról, a kerítés kivágását követően, az udvaron található lezáratlan lakókocsiból 60 db papagájt, és 3 db Karolin récét loptak kb.: 500.000,- Ft. értékben.

Február 17. és 24. közötti időben valaki egy kalocsai óvoda egyik irodájából, a zárt íróasztalfiókból ellopott egy pénzes kazettát 240.000,- Ft készpénzzel.

A Kalocsai rendőrök keresik azt a tolvajt, akik az elmúlt egy hétben az Öregcsertő külterületén a vasúti pálya légvezetékét 1.200 m hosszan levágták és elvitték. A lopással okozott kár kb. 240.000,- Ft.

Egy román férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki tegnap éjfél és 08:00 óra közötti időben Fülöpszálláson egy csárda parkolójában álló, olasz rendszámú, Daewoo Avia D90 típusú 9 tonnás tehergépkocsi hátsó ajtajáról a lakatot lefeszítette és abból kb. 100 pár férfi sportcipőt lopott el. Az okozott kár: 1.000.000,- Ft.

Tegnap reggel egy 78 éves kiskunfélegyházai néni házának bejárati ajtaját kifeszítette valaki, és a szobában található ágyneműtartóban elhelyezett 500.000,-Ft. készpénzt elvitte.

Őrizetbe vettek kollegáink egy 26 éves és egy 35 éves kiskőrösi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy egy férfit 2011.december 27.-én a Kiskőrös vasútállomás épülete melletti területen arra kényszerítettek, hogy a korábban általa tőlük rendelt cigaretta árát fizesse ki nekik, amennyiben ezt nem teszi meg, akkor meg fogják ott őt verni. A sértett a fenyegetés hatására először 1.500,- Ft-ot, majd később még 500,- Ft-ot átadott.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett 2 fiatalkorú algériai, valamint 6 afgán állampolgárt, akikkel volt még 2 gyerek is. A személyeket tegnap éjjel közvetlenül a határátlépést követően fogták el a határrendészek. Mivel személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat, hitelt érdemlően igazolni nem tudták, előállításra kerültek. 2 személlyel szemben a rendőrség korábban beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el tiltott határátlépés miatt. Velük szemben BTT megsértés bűncselekmény miatt büntetőfeljelentés megtételére került sor. A személyek közül 4 fő és 2 gyermek menekült kérelmet nyújtott be.

Eljárás indult a stabil hőkamera kezelőjének észlelése alapján 1 fiatalkorú és egy felnőtt líbiai, 1 algériai, 2 szerb és 2 ismeretlen állampolgárokkal szemben. A fiatalkorú személy átadásra került a BKMRFK Idegenrendészeti Osztály munkatársának fiatalkorúak intézetében történő elhelyezése céljából. A felnőtt korú személyek elszállításra kerültek a kiskunhalasi Őrzött Szállásra.

Kövessen minket a Facebookon is!