Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. március 7. 09:47 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán az egész országban zavartalanul napos időben bízhatunk, gyenge, északnyugaton mérsékelt légmozgás kíséretében. Kora délutánra 1 és 6°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökre virradóra nyugat felől erősen megnövekszik a magas- majd középszintű felhőzet, de reggel az ország keleti harmada fölött még derült lesz az ég. Kisebb csapadék már az északnyugati csücsökben előfordulhat. Ugyanott mérsékelt, máshol gyenge lesz a délkeleti szél, a minimumok többnyire -2 és -8°C között, az északkeleti határszélen és az Északi-középhegység szélvedett völgyeiben néhol -10°C körül alakulnak. Napközben mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, az ország északi felén a borult égből szórványosan számíthatunk csapadékra, északnyugaton vegyes halmazállapotban, míg északkeleten inkább havazás formájában. A szél délutánra a Kisalföldön megélénkül, a maximumok 0 és 8°C között várhatóak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán nem várható számottevő fronthatás, az átlagosnál hidegebb idő azonban az arra érzékenyeknél enyhe fejfájást, reumás, valamint görcsös fájdalmat válthat ki. A napos idő viszont kedvez közérzetünknek, a hűvös levegő pedig frissítően hat szervezetünkre. A reggeli órákban országszerte erős fagyokra készülhetünk, öltözködjünk rétegesen!

Közlekedésmeterológia

Szerdán továbbra is kedvezőek maradnak a közlekedés meteorológiai feltételei: országszerte száraz utakra készülhetünk, a szél is mérsékelt marad. A zavartalanul napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!