Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. március 9. 08:30

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

Jövő vasárnap gyűjtés lesz az egyházmegyei építési alap javára.

Egésznapos Szentségimádás lesz hétfőn. A szentmise után közös szentségimádással kezdődik és kedden reggel fél 9-től végződik. Imádkozzunk a családokért is ezen a napon!

Filmlkubelőadás hétfőn 18:00 órától. Részletek a plakáton.

A Jákob kútja közbenjáró szolgálat következő alkalma szerdán este 6 órakor kezdődik a Nagyteremben. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnének imát kérni önmagukért.

Csütörtökön Nemzeti Ünnepünkön reggel 8 órakor lesz nálunk szentmise a hazáért, és 10 órakor kezdődik a városi ünnepség a Kossuth-szobornál.

Antióchiás hétvégelesz a nálunk csütörtöktől-szombatig. Erre hívjuk és várjuk a fiatalokat 15-25 év közötti korosztályból, akik jobban meg akarják ismerni magukat és Isten kapcsolatukat. A következő kéréssel fordulunk a közösséghez: Kérnénk imahátteret a Hétvége sikeréért. Befogadó családokat, akik 2-4 fős csoportokat alvás céljából el tudnak helyezni. Segítő társakat, akik a hétvége zavartalan bonyolítását biztosítják a fiataloknak. Szívesen fogadunk sütemény hozzájárulásokat a hétvégéhez. Elsősorban az étkezések körüli munkához várunk segítséget. Jelentkezni Kovács András és Melindánál (0630-554-9680) illetve Sándor atyánál lehet.

Március 18-án, vasárnap a 9-es szentmisén lesz az édesapák,nagypapák megáldása templomunkban.

A beregszászi testvér plébániáról érkezik egy csoport március 23-25-ig. Befogadó családokat keresünk péntek és szombat éjszakára. Reggelit és vacsorát is kérünk számukra. Jelentkezni Sándor atyánál lehet.

Március 23-24-én 18 órakor, 25-én 9 órakor nagyböjti lelkigyakorlat lesz nálunk. Mihaels Antal beregszászi plébános vezetésével.

Március 23-24-25-én 18 órakor nagyböjti lelkigyakorlat lesz a Nagytemplomban dr. Bábel Balázs érsek úr vezetésével.

A Szent Mónika csoport hív bennünket március 23-én, pénteken Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódon - 18.00 órakor szentmisére a bántalmazott gyerekekért, előtte 17 órától keresztútra. A szentmise keretében fogadalom tételi lehetőség is lesz a magzatokért (lelki örökbefogadás).

Március 31-én, szombaton du. 3 órakor lesz elsőáldozásra készülő gyerekeink első ünnepélyes szentgyónása. Imádkozzunk értük!

Nagyböjt péntekjein a máskor szabadon választható bűnbánati cselekedetek közül a hústilalom a kötelező, betöltött 14 éves kortól életünk végéig.

Nagyböjt péntekjein a közös keresztúti imádság du. 5 órakor kezdődik. Kérem a közösségeket, hogy akik szívesen vállalnának egy-egy keresztút végzést, iratkozzanak fel a sekrestye előtti lapra.

Arra hívjuk a testvéreket, hogy a nagyböjt péntekjein idén is imát és böjtöt ajánljunk fel egymásért, családjainkérta körülöttünk élőkért. Az egy-egy péntekre meghirdetett szándékhoz ki-ki csatlakozhat és jószándékát a templomi faliújságra felragasztott matricával fejezheti ki – ezzel is erősítve egymást.

E heti imaszándék:a hitet és Istent keresőkért, hogy keresésükben segítőre és támogatókra találjanak egyházközségünk tagjaiban

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található nagy zsákba.

Húsvéti rajzpályázat óvodásoknak és általános iskolásoknak.
Leadási határidő: 2012. 03.18, jövő vasárnap. Díjkiosztó: 2012.04.01., 9 órai szentmise után, melyre minden pályázót várunk! Részletek a plakáton.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek, szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni, második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Elindult az Imádság Háza kezdeményezés. Egy olyan hely, ahol éjjel-nappal, több felekezet összefogásával megállás nélkül imádják Istent és közbenjárnak az Egyházért és a világért.  Ennek első lépéseként imádkozunk MINDEN NAP 6.30-7.30-ig a kápolnában.

Az urnatemető ünnepi nyitvatartása

Március 10. szombat: 10-12-ig

Március 15. csütörtök: 10.00-12.00-ig

Március 16. péntek: 17-18-ig

Március 24. szombat: zárva

 

Irodai ügyintézés:

Március 10. szombat: 10-12-ig

Március 15-18: zárva

Március 24. szombat: zárva

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház