Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. március 11. 19:16

Ott vagyunk otthon, ahol a Gongot hallgatják

Ott vagyunk otthon, ahol a Gongot hallgatják
A Médiatanács által a 2010/2011-ben lejáró helyi és körzeti médiaszolgáltatási lehetőségek hasznosítására kiírt pályázatok közül – amely döntés tizenkét évre kínálja a licenszet - elsőként a Kecskemét 96,5 MHz-es frekvencián hirdetett eredményt a testület. A Gong a nyertes! A hírös város lokálpatriótái, a rádiózás megszállottjai büszkék lehetnek mindazokra, akik ezt az eredményt megszerezték a megyeszékhelynek, mindannyiunknak. A szűkszavú hír mögött rengeteg munka, küzdelem, megmérettetés, és egy fáradhatatlan, nagyszerű üzletasszony áll. Tőzsér Judit élete hosszú ideje összefonódik a médiával, az utóbbi 16 évben pedig egybeforrt a Gong Rádió sorsával. Ezzel az életművel végérvényesen beírta nevét a helyi médiatörténetbe. – Milyen évet hagyott maga mögött? – kérdeztük Judit asszonyt.

 

– A jövővel kapcsolatos hosszas bizonytalanság. Úgy éreztük, hogy ezen a pályázaton tizenöt munkás évünk a tét. Nagyon nagy öröm és megnyugvás, hogy a bevezetett jól ismert frekvencián továbbra is a mi adásunk szólhat. Hatalmas erővel és új lendülettel folytatjuk a munkát, változás csupán annyi van, hogy két stúdiót üzemeltetünk. Van ugyanis a Gong FM, mint kecskeméti adó, valamint külön térségi műsorainkkal hallhatók vagyunk másik hat frekvencián.

– Kétségtelen tény, hogy Kecskeméten a rádiózás Tőzsér Judit nevéhez kötődik.  Az első technikai, technológiai megoldásoktól a műsorstruktúra kiépítésen át a szerkesztőség kialakításáig. Milyen változáson ment keresztül ez idő alatt a rádiózás pozíciója a médiában?

– A 21. században az elektronikus média előretörése figyelhető meg, és e folyamat során a rádiózás népszerűsége folyamatosan nőtt. Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy az egyes napi periódusokban milyen réteget kell kiszolgálnunk. Ezért adunk például az est egy bizonyos időszakában elsősorban alternatív zenéket, a reggeli ébresztő műsorban rengeteg információt a munkába indulóknak, délután a sok zene mellett pedig, bulvárosabb a hangvétel. A visszajelzések és a felmérések alapján a Gong Rádiót megszerették a térségben élők, része lett az életüknek: a mi műsoraink szólnak a legtöbb üzletben, az interaktív adásaink alatt pedig, égnek a vonalak. Másfél millió emberhez szólunk, a hat-hétszázezren hallgatnak minket rendszeresen.

– Hogyan lehet egy beállt, bevált műsorszerkezetet továbbfejleszteni, színesíteni?

– Igazi maximalistaként a folyamatos megújulás híve vagyok. Arra neveltem a gyermekemet és a kollégáimat is, hogy mi csak a legjobbal érhetjük be. Célt, fejlődési lehetőséget mindig lehet találni. Ez az a felhajtó erő, ami mindig többre sarkall, és soha nem hagyja, hogy elégedetten hátradőljünk. Rendre új és új marketing tervet készítünk, új és újabb akciókkal lepjük meg hallgatóinkat. Így gondoskodunk arról, hogy mindig kapjanak valami újat, frisset, meglepőt azok, akik bennünket választank. Ott vagyunk otthon, ahol a Gongot hallgatják.

- Tőzsér Juditot lehetetlen volna megismerni, bemutatni az emberekkel való jótékonykodás és az állatvédelem témájának említése nélkül. Az állatok jogaiért küzdő harcos amazonként országos ismertségre, rangra tett szert. Mire a legbüszkébb az elért eredmények közül?

– Az állatvédelemmel összefüggő tevékenységem érzelmi síkon, személyes indíttatásból ered, azonban nem tudtam volna ilyen hatékonyságra emelni, ha a Gong Rádió nincs mögöttem. Azok a menhelyek, amelyeket nem támogat a média, sajnos nem is tudnak ötről a hatra jutni. A Gong Rádió, és a partnersajtó támogatásával tudtam az elmúlt nyolc évben országos ügyeket intézni, eljutni a minisztériumig, a miniszterig, és részesévé válni olyan eredményeknek, mint a, gyepmesteri telepek megszüntetése , a  helyi menhelyek kialakítása, az állatok szervezett mentése, vagy az országos ivartalanítási akció megszervezése. Az elmúlt nyolcéves munkámmal bizonyítottam hitelességem és tettem le a névjegyem az állatvédelemben is. Egy budapesti kollegámmal együtt, kettőnket nevezett ki a miniszter úr a civil állatvédők kapcsolattartójának. A napokban látogatott el dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter  a Gong Rádióban. Ez jó alkalom volt, hogy  átbeszéljük az állatvédelemmel kapcsolatos további teendőket. Az utóbbi időben az egyesületeinknél, helyi aktualitásokkal, már nem foglalkozom, inkább a törvényhozási szinteket segítve igyekszem hozzájárulni olyan szabályozók megszületéséhez, amelyek országos szinten mozdítják elő az ügyet. Így próbálom megszolgálni azt a sok örömöt, amiben kutyatartóként is részem van.

Kövessen minket a Facebookon is!