Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. március 16. 07:58 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Pénteken délután szinte zavartalanul napos, igazi tavaszi időre van kilátás, csupán északkeleten lehet eleinte kevés felhő az égen. A mérsékelt délnyugati szelet a Tiszántúlon egy-egy élénk lökés kísérheti, 14 és 19°C közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk.

Szombatra virradóra is túlnyomóan derült lesz az ég hazánk fölött, legfeljebb néhol lehet kevés fátyolfelhő. Főként a völgyekben és északkeleten helyenként párássá válhat a levegő. Gyenge, délnyugaton mérsékelt lesz a légmozgás, a minimumok -1 és 6°C között alakulnak. Napközben folytatódik a derült, zavartalanul napos, igazi tavaszi idő. A déli, délnyugati szelet élénk, délnyugaton olykor erős lökések kísérhetik, 17 és 22°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken az időjárási frontok messze elkerülik a Kárpát-medence térségét, így a frontra érzékenyek felüdülhetnek. A szinte zavartalan napsütés és az immár kellemesen meleg, tavaszi idő jó hatással lesz közérzetünkre, tartózkodjunk minél többet a szabadban, hisz a napsütés segíti szervezetünket a D-vitamin felvételében. Az egyre hosszabbodó nappalok is javítják kedélyállapotunkat, ami közvetetten hozzájárul immunrendszerünk erősödéséhez. Egyedül a nagy napi hőingás lehet kissé megterhelő szervezetünk számára.

Közlekedésmeterológia

Pénteken sem várható számottevő csapadék, száraz utakra, jó közlekedési feltételekre számíthatunk. Hajnalban helyenként pára képződhet. Néhol átmenetileg élénk lehet a délnyugati szél, ez kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!