Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. március 16. 17:57

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

 

1.      A hét ünnepei, szentjei:

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

2.      Ismét lesz babaklub foglalkozás! Várunk szeretettel minden kicsit és NAGYOT hétfőn, 9.00-10.30 óra között

3.      A beregszászi testvér plébániáról érkezik egy csoport március 23-25-ig.

A vendégfogadók a szentmisék után jöjjenek be a sekrestyébe megbeszélésre.

4.      Március 23-24-én 18 órakor, 25-én 9 órakor nagyböjti lelkigyakorlat lesz nálunk. Mihaels Antal beregszászi plébános vezetésével.

5.      Március 23-24-25-én 18 órakor nagyböjti lelkigyakorlat lesz a Nagytemplomban dr. Bábel Balázs érsek úr vezetésével.

6.      A Szent Mónika csoport hív bennünket március 23-én, pénteken Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódon - 18.00 órakor szentmisére a bántalmazott gyerekekért, előtte 17 órától keresztútra. A szentmise keretében fogadalom tételi lehetőség is lesz a magzatokért (lelki örökbefogadás).

7.      Jövő vasárnap gyűjtés lesz a Szentföld javára.

8.      Nagyböjti lelkigyakorlat lesz márc. 29-30-31-én este fél 7-kor a Piarista templomban Fórián-Szabó Zoltán vezetésével.

9.      Március 31-én, szombaton du. 4 órakor lesz elsőáldozásra készülő gyerekeink első ünnepélyes szentgyónása. Imádkozzunk értük!

10.  Az Évszázadok Muzsikája koncertsorozat következő estjén nagyböjti hangversenyt hallhatunk. Orgonán közreműködik Nagy László Adrián orgonaművész, énekel a Vox Fidelis Énekegyüttes. Mindenkit szeretettel várnak a Barátok Templomába március 31-én, szombaton este fél hétkor, az esti mise után. A belépés ingyenes.

11.  Családok lelkigyakorlatalesz Petőfiszálláson. Részletek a plakátokon.

12.  Nagyböjt péntekjein a máskor szabadon választható bűnbánati cselekedetek közül a hústilalom a kötelező, betöltött 14 éves kortól életünk végéig.

13.  Nagyböjt péntekjein a közös keresztúti imádság du. 5 órakor kezdődik. Kérem a közösségeket, hogy akik szívesen vállalnának egy-egy keresztút végzést, iratkozzanak fel a sekrestye előtti lapra.

14.  Arra hívjuk a testvéreket, hogy a nagyböjt péntekjein idén is imát és böjtöt ajánljunk fel egymásért, családjainkérta körülöttünk élőkért. Az egy-egy péntekre meghirdetett szándékhoz ki-ki csatlakozhat és jószándékát a templomi faliújságra felragasztott matricával fejezheti ki – ezzel is erősítve egymást.

E heti imaszándék:azokért, akik hitük gyakorlásával felhagytak, Istennel való kapcsolatukban meginogtak, hitüket megtagadták

15.   Köszönet az egyházmegyei építési alap javára adott Ft-ért.

16.  Köszönetazoknak, akik adakoztak a tartósélelmiszer gyűjtésen.

17.  Köszönet azoknak, akik segítettek bármilyen formában az Antióchiás hétvégén.

18.  A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található nagy zsákba.

19.  Húsvéti rajzpályázat óvodásoknak és általános iskolásoknak.
Leadási határidő: 2012. 03.18, a mai vasárnap. Díjkiosztó: 2012.04.01., 9 órai szentmise után, melyre minden pályázót várunk! Részletek a plakáton.

20.  Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

21.  Elindult az Imádság Háza kezdeményezés. Egy olyan hely, ahol éjjel-nappal, több felekezet összefogásával megállás nélkül imádják Istent és közbenjárnak az Egyházért és a világért.  Ennek első lépéseként imádkozunk MINDEN NAP 6.30-7.30-ig a kápolnában.

22.  A szentmise után

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház