Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 23. 08:51

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

A Lakó Sándor Kamarazenekar nagyböjti koncertet ad ma 9 órás szentmise után.

A mai vasárnap gyűjtés lesz a Szentföld javára.

Nagyböjti lelkigyakorlat lesz márc. 29-30-31-én este fél 7-kor a Piarista templomban Fórián-Szabó Zoltán vezetésével.

Március 31-én, szombaton du. 4 órakor lesz elsőáldozásra készülő gyerekeink első ünnepélyes szentgyónása. Imádkozzunk értük!

A Szent Miklós Ferences Világi Rendi Közösség szeretettel hív március 31-én, 14 órától a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében tartandó lelki napjára. Részletek a plakáton.

Az Évszázadok Muzsikája koncertsorozat következő estjén nagyböjti hangversenyt hallhatunk. Orgonán közreműködik Nagy László Adrián orgonaművész, énekel a Vox Fidelis Énekegyüttes. Mindenkit szeretettel várnak a Barátok Templomába március 31-én, szombaton este fél hétkor, az esti mise után. A belépés ingyenes.

Nagyböjti Léleksimogatóhangverseny április 1.-n, vasárnap18:30 órás kezdettel a Barátok Templomában, Ábel István (Laus Deo együttes) és közreműködik a Barátokegyüttes.

Családok lelkigyakorlatalesz Petőfiszálláson. Részletek a plakátokon.

Nagyböjt péntekjein a közös keresztúti imádság du. 5 órakor kezdődik.

Arra hívjuk a testvéreket, hogy a nagyböjt péntekjein idén is imát és böjtöt ajánljunk fel egymásért, családjainkérta körülöttünk élőkért

E heti imaszándék:– hazánkért, Magyarországért, hogy Istenben szeretni tudjuk egymást, a jó, igaz és tiszta életre törekedjünk

Köszönet azoknak, akik segítettek bármilyen formában a beregszásziak vendégül látásánál.

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található nagy zsákba.

Húsvéti rajzpályázat óvodásoknak és általános iskolásoknak.
Díjkiosztó: 2012.04.01., 9 órai szentmise után, melyre minden pályázót várunk!

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Elindult az Imádság Háza kezdeményezés. Egy olyan hely, ahol éjjel-nappal, több felekezet összefogásával megállás nélkül imádják Istent és közbenjárnak az Egyházért és a világért.  Ennek első lépéseként imádkozunk MINDEN NAP 6.30-7.30-ig a kápolnában.

Mons. Fejes László továbbszolgáló ny. császártöltési plébános életének 78., papságának 53. évében, március 21-én a bajai kórházban elhunyt. Paptestvérünk lelki üdvéért március 30-án, pénteken 10 órakor a császártöltési plébániatemplomban szentmise, majd 15.00 órakor a püspökhatvani temetőben szülei mellé temetik.

Következő keresztelő április 22-én, a 9 órás szentmisében. Felkészítők márc.28, ápr.4,11,18-án 18.00 óra plébánia. Jelentkezni az irodában kell.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház