Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 27. 08:15

Vasútmodell Kiállítás a Malom Központban!

Vasútmodell Kiállítás a Malom Központban!
Az idei országos rendezvény sorozatunk következő állomásaként Kecskeméten a Malom Központban mutatkozik be a tatabányai és a hatvani vasútmodell klub által jegyzett vasútmodell kiállítás. Bár a városban volt már hasonló tematikájú rendezvény, a látogatók ezúttal olyan terepasztalokat, modul rendszereket tekinthetnek meg, melyek Kecskeméten még nem szerepeltek. A kiállítás abban is egyedi, hogy nagy hangsúly kap az interaktivitás: lesz gyerekek által irányítható terepasztal, de a kis masiniszták kipróbálhatják magukat az autók, kerti vasutak és a LEGO mozdonyok irányításban is.

A tatabányai klub 16 méteres H0 modulrendszerével mutatkozik be, amelyen van villamos közlekedés, nagyvasút és keskeny-nyomközű vasút is. Ugyan csak elhozzák 9 méretes H0-ás városi modulrendszerűket is. A hatvani csapat - 30 méter hosszú TT méretű – az észak balatoni táj által ihletett MÁV terepasztalát mutatja be. Horváth István egy csodaszép, színes kerti világot varázsol a látogatóknak, Szentesi Ferenc pedig a gyűjtői kategóriába tartozó csehszlovák autópálya elemekből épít egy hatalmas úthálózatot.

A Vasúttörténeti Alapítvány a Kisvasút és a "Bugaci Kispöfögő" relikviáiból, dokumentumaiból mutat be egy csokrot.

A látogatókat további kisebb terepasztalok, vasúti fotótárlat és vasútmodell, illetve vasúti képeslap vásárlási lehetőség várja.

 

A kiállítás 2012. március 30.-a és április 1.-je között, péntektől vasárnapig tekinthető meg, minden nap 10 órától 18 óráig. A rendezvény belépődíjas.

Helyszín: Malom Központ, 6000 Kecskemét, Korona u. 2.

Időpont: 2012. március 30. – április 1., naponta 10:00-18:00 között

Belépődíj: felnőtt 600.- Ft, gyermek (4-14 év) 400.- Ft, kisiskolásoknak, óvodásoknak csoportos kedvezmény (minimum 20 fő esetén) 200.- Ft/fő és a kísérő pedagógusok térítésmentesen léphetnek be.

Kövessen minket a Facebookon is!