Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 29. 16:26

Városházi hírek: Alapítványokat támogat az önkormányzat

Városházi hírek: Alapítványokat támogat az önkormányzat
Jóváhagyta a közgyűlés azon városrészi önkormányzati döntéseket, amelyekben a részönkormányzatok saját keretük terhére alapítványok támogatását javasolták. Ennek értelmében a 15. számú Egyéni Választókerület Városrészi Önkormányzat keretéből a Katonatelep Ifjúságáért Alapítvány 1.350.000 forintot, a Ménteleki Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány 250 ezer forintot kaphat.

A Petőfiváros – Felsőszéktó Városrészi Önkormányzat keretéből az SOS Gyermekfalu Magyarországért Alapítványa 60 ezer forint, a Felsőszéktóért Alapítvány 1.750.000 forint támogatásban részesül. A Belváros északi részének Városrészi Önkormányzata javaslata alapján a Bányai Júlia Gimnáziumért Alapítvány 500 ezer forint támogatást kap, a Széchenyiváros – Máriahegy – Miklovics telep Városrészi Önkormányzata javaslata szerint pedig „A lakótelepi gyermekekért” Alapítvány jut 545 ezer forint támogatáshoz.

A közgyűlés határozata alapján a Tavaszi Fesztivál előirányzatából a Kecskeméti Jazz Alapítványt 1,3 millió forinttal, a Bozsó Gyűjtemény Alapítványt 700 ezer forinttal, a Funiculus Umbilicalis Egészségügyi Ellátást és Prevenciós Programokat Szervező Alapítványt 200 ezer forinttal támogatják.

A szociális jellegű feladatok keretéből a Főplébánia Karitász Alapítvány 8 millió forint támogatást kap a Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat működtetésére. Szintén ebből a keretből 2 millió forinttal támogatja az önkormányzat a Városi Szociális Közalapítványt. Az Ifjúsági Cselekvési Terv megvalósulásának előirányzatából a Móricz Zsigmond Közművelődési Alapítvány 250 ezer forint támogatásban részesül.

Kövessen minket a Facebookon is!