Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 29. 16:28

Városházi hírek: Ismert sportolók lesznek a környezetvédelmi programsorozat kampányarcai

Városházi hírek: Ismert sportolók lesznek a környezetvédelmi programsorozat kampányarcai
Elfogadta a képviselő-testület a „Zöld Karika” Környezetvédelmi Szemléletformáló Program tervezetét. A rendezvénysorozat 5 helyszínen, 5 ismeretterjesztő előadásból áll, amelyek témakörei a szelektív hulladékgyűjtés, a tudatos vásárlás, a műanyag helyett kosár vagy vászontáska, az autó helyett gyaloglás vagy kerékpár, valamint a megfelelő élelmiszerek megválasztása.

Az áprilisban és májusban megvalósuló programok kampányarcai ismert sportolók lesznek. A cél, hogy a lakosság – különösen a fiatalabb generáció - pozitív hozzáállása a környezetvédelmi kérdésekhez a tettek szintjén is megmutatkozzon.

Az előterjesztés tárgyalásakor Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester asszony elmondta: a 2011-ben elvégzett ifjúságkutatásban kiderült, hogy a fiatalok nagyon is fogékonyak a környezetvédelmi kérdésekre, ezért most őket és rajtuk keresztül a családokat szeretnék megszólítani. A választás azért esett a sportolókra, mint kampányarcokra, mert az Olimpia évében ők még nagyobb népszerűségnek örvendenek, példaképek a fiatalok számára.

Kövessen minket a Facebookon is!