Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 30. 07:57

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénkben csütörtökön 1 súlyos sérüléses, 2 könnyű sérüléses, és 2 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 2 vezetői engedély került bevonásra. Három ismeretlen személy tegnap 02.30 óra körüli időben egy lajosmizsei bank épületének előterében lévő ATM ajtaját kifeszítette, azonban készpénzt elvinni nem tudtak, mert az abban lévő festékpatron eldurrant, valamint a betörésjelző is aktiválódott.

Csütörtökre virradóra egy Lakiteleken lévő lakóház udvarán lévő félkész műhelyből, valamint a műhely mögötti szerszámosból elloptak 4 db láncfűrészt, egy flexet, és egy gyalugépet kb. 670.000,-Ft. kárt okozva.  

 

Tegnap hajnalban kivágták a szúnyoghálót egy lajosmizsei lakóház ablakán, és onnan egy BMW típusú gépkocsi indítókulcsát, Swarovski ékszereket, Swarovski kővel díszítetett pénztárcát, valamint 32.000,-Ft. készpénzt vitt el a betörő. Az okozott kár 207.000,-Ft, a rongálási kár 2.000,-Ft. 

 

Tegnap este a Kecskemét, Kazinczy utcában lezárt állapotban parkoló Opel és BMW típusú járművek ablakait betörték. A BMW-ből egy laptopot loptak el 480.000,-Ft. értékben, míg az Opelből egy táskát, melyben egy pénztárca 20.000,-Ft. készpénzzel, valamint személyes iratok voltak, így ebben az esetben a lopási kár összesen 30.000,-Ft. 

 

Csütörtökre virradóan levágták a lakatot, majd kivágták a drótkerítését egy Baján lévő gázcsere-telepnek, és onnan 10 db. argon, illetve oxigénpalackot vittek el, kb. 300.000,-Ft. értékben.

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 61 éves kiskunhalasi nő feljelentése alapján egy kiskunhalasi férfi ellen, akitől 2011. 09. 05-én nyílászárókat rendelt, majd előlegként át is adott neki 220.000,-Ft. készpénzt. A férfi a nyílászárók leszállítását és beszerelését a megrendelést követő 5-6 héten belül vállalta, ám ez a mai napig nem történt meg. 

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 35 éves kecskeméti férfit, aki ellen a Kecskeméti Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki.   

 

A Bajai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vett egy 31 éves, egy 29 éves garai, és egy 43 éves rémi lakos férfiakat, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy március 14. és 28. közötti időben a Baján egy volt táborból ellopták a bejárati nagykaput, a drótkerítést tartó fém oszlopokat, a gázkazánt, a bojlereket, és az esőcsatornát. Eközben az épületeket, és az épületekben található bútorokat és berendezési tárgyakat megrongálták. A lopással okozott kár kb. 5.000.000,-Ft., a rongálási kár kb. 1.500.000,-Ft. 

 

Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőre tegnap éjjel az 51-es számú főút mellett a szántóföldön igazoltatott 6 koszovói állampolgárt. A hat személyt a stabil hőkamera kezelője észlelte korábban, amint tiltott határátlépést követnek el. A hőkamera segítségével a határsértők mozgása követhető volt az elfogásuk helyszínéig. Jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. Meghallgatásuk során megállapítást nyert, hogy Ausztriába vagy Svájcba akartak illegálisan eljutni. Kiderült az is, hogy az egyik személy ellen Németország beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. Beszállításra kerültek a Bács MRFK Kiskunhalas Őrzött Szállásra, ahol idegenrendészeti őrizetbe kerültek.

Kövessen minket a Facebookon is!