Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. április 2. 15:54 | Szerző/forrás: Katolikus Karitász/Magyar Kurír

130 tonna szeretet

130 tonna szeretet
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett idei nagyböjti élelmiszer-gyűjtési akció során rekordmennyiségű adomány gyűlt össze hazánk templomaiban. Az Esztergom Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja április 3-án, délelőtt 10 órától osztja az élelmiszer-adományokat a rászoruló családoknak.

Az egyházmegyék plébániái az egyhetes akció során összesen több mint 130 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze a rászorulók számára. Az adományokat a plébániák karitászcsoportjai osztották szét a családok közt. A fennmaradó adományokat, amelyeket a plébániák nem tudtak felhasználni, az egyházmegyei karitász központokba szállították, és ott központilag osztották szét további nehéz sorban lévő családoknak.

Az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász központja így további 250 családnak tudott húsvéti élelmiszer-csomagot összeállítani. A csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség.

Az adományokat Mádl Dalma asszony, a Karitász jószolgálati nagykövete, Écsy Gábor, a szervezet országos igazgatója és a főegyházmegyei karitász munkatársai osztják szét április 3-án, kedden délelőtt 10 órától, a Karitász Hunyadi téri irodájában (1064 Hunyadi tér 3.).

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház