Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. április 11. 11:09

Dán diákok koncertje a Dán Kulturális Intézetben

Képgaléria
Dán diákok koncertje a Dán Kulturális Intézetben
A Dán Kulturális Intézet szeretettel meghívja Önt, családját és barátait a dán Aurehøj Gimnázium diákjainak koncertjére, amelyre 2012. április 12-én, csütörtök délután 5 órakor kerül sor a Dán Kulturális Intézet kiállítótermében. A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Aurehøj Big Band
 

Az AurehøjGimnázium Big Bandjében képzett és tehetséges fiatalok játszanak rézfúvos hangszereken, egy igazán „ütős” ritmusszekció kíséretében. Elsősorban lendületes swing zenét játszanak, de repertoárjukon található számos  funk, blues, funky és rockos hangvételű szám is.

A tanév során az együttes rendszeresen szerepel az iskola és a város rendezvényein, de többször készített velük felvételt a dán rádió és számos koncert körúton vettek részt szerte az országban és Európában.

A big band időnként más zenekarokkal is együtt dolgozik egy-egy zenei projekt megvalósításában, egy elismert zeneszerző irányítása alatt. 1999-ben például a big band, akórus, a szimfonikus zenekar, a világzenei együttes és az ütősök együttműködésével jött létre az „Aurehøj szvit” CD felvétele, a zeneszerző Pierre Dorge gitárművész vezetésével.

Az Aurehøj Big Band a Keepi Lefti formáció közreműködésével minden évben megjelentet egy CD-t.

 

Keepi Lefti

A KeepiLefti együttes neve szuahéli nyelvenazt jelenti: "körforgalom". A ritmikus zenét játszó formáció célja, hogy megismerje és repertoárján szerepeltesse más népek zeneműveit is, ezáltal is szélesítve a tanulól zenei műveltségét.
A zenekarban a ritmusszekciót gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek, dobok és különböző ütőhangszerek alkotják, emellett énekesek is fellépnek.
A Keepi Lefti formáció gyakran ad koncertet iskolán belül és kívül, valamint évente egyszer egy hétvégét csak próbákkal töltenek.

Honlap:http://www.genvej.nu/Uddannelsessteder/Aurehoj+Gymnasium/Fakta.aspx

Ízelítő a repertoárból:http://www.aurehoej.dk/musik-teater/musikarkivet/

Kövessen minket a Facebookon is!