Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. április 17. 08:09

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára ma kezdi meg a B-osztályos személyautók kiszállítását

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára ma kezdi meg a B-osztályos személyautók kiszállítását
A Mercedes-Benz új kecskeméti gyárában március óta folyik a sorozatgyártás. Két héttel a hivatalos gyárnyitó után a mai napon az első értékesítésre szánt autók elhagyják a gyárat. A személyautókat a Mercedes-Benz központi értékesítési részlegének adják át, akik az autók elosztását végzik.

Az autókat egyelőre kamionon szállítják el, később a kamionok mellett vonatok is résztvesznek az autók transzportálásában. A mai napon 15 kamion hagyja el a gyár területét az új Mercedes-Benz „Made in Kecskemét“ B-osztályokkal.

A magyarországi gyárban eddig kétezer B-osztály készült el, és már folyik a második itt gyártott modell, egy négyajtós coupé gyártásának előkészítése is.

A gyárban elsőként elkészült értékesítésre szánt autót, egy Mercedes-Benz B 200 Blue EFFICIENCY, Jupiter vörös színű, 1595 köbcentiméter hengerűrtartalmú, 156 lóerős személygépkocsit a Mercedes-Benz árverésre bocsátott, melynek bevételével a cég a Nemzetközi Gyermekmentö Szolgálat munkáját segíti. Az aukció a Vatera portálon keresztül zajlik és április 21.-ig tart.

Kövessen minket a Facebookon is!