Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. május 4. 10:35

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről
Kecskemét plébánosa, dr. Jeney Gábor atya elküldte a most következő vasárnap felolvasandó hirdetéseit, melyeknek portálunk is szívesen ad helyet és szívből ajánl.

Májusban minden este fél 6-kor litánia lesz templomunkban. A litániák miatt a hétfői bibliaórák elmaradnak.

Május 9-én szerdán 18 órakor „Jákob kútja” közbenjáró imaszolgálat lesz a Szentcsalád Plébánián. Részletek a plakátokon.

Május 12-én szombaton lesz a város körüli Élő Rózsafüzér. A nyitó szentmise 8 órakor kezdődik a Mária-kápolnában, megközelíthető a 14-es, 15-ös és 29-es buszokkal. A szentmise után a III. Béla körút- Csalánosi út- Izsáki út útvonalán érkezünk meg a Hullám vendéglőhöz, ahonnan rövid ebédszünet után az Izsáki út-Dózsa Gy. út- Petőfi S. utca útvonalon érjük el a Nagytemplomot, ahol a záró szentmise 15 órakor kezdődik, amely egyben a Szeretetláng Mozgalom bemutatkozása és a Szeretetláng Imacsoport kecskeméti csoportjának megalakulása is lesz. Akik nem tudnak végigmenni az élő rózsafüzér útvonalán, azoknak csendes szentségimádás lesz templomunkban, a reggeli 8 órás szentmise után a 15 órás szentmiséig.

Jövő vasárnap 9 órakor elsőáldozás lesz templomunkban.

Május 18-19-én lesz a Teréz Misszió 5. országos találkozója templomunkban. Részletek a plakátokon. A péntek esti agapéra és a szombati ebédre sütemény felajánlásokat elfogadunk. Az adományokat a sekrestyébe lehet hozni. Előre köszönjük.

Május 20-án vasárnap lesz templomunk búcsúünnepe. A fél 11-es érseki szentmisén bérmálás és körmenet lesz.

Május 26-án, szombaton ifjúsági találkozó lesz Petőfiszállás-Szentkúton. Részletek a plakátokon. 

A Karitász kérésének megfelelően májustól minden hónap első vasárnapján tartós élelmiszergyűjtést tartunk. A beérkező élelmiszereket a templomban elhelyezett kosárban gyűjtjük, és a legszegényebb családok megsegítésére használjuk fel.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház