Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. május 16. 21:09 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi Evangélium: „Még sok mondanivalóm volna nektek, de nem vagytok hozzá elég erősek.”

Napi Evangélium: „Még sok mondanivalóm volna nektek, de nem vagytok hozzá elég erősek.”
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még sok mondanivalóm volna nektek, de nem vagytok hozzá elég erősek. Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek. Minden, ami Atyámé, enyém is. Ezért mondtam, hogy az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek.” Jn 16,12-15

Elmélkedés:

A Szentlélek elvezet majd titeket a teljes igazságra – mondja Jézus a tanítványoknak. De milyen igazságról tesz tanúságot a Lélek, és hová vezeti az egyéneket és a közösséget? A teljes igazság, ahová Isten Lelkének vezetésével eljuthatunk, a Krisztusban való hit. Hit abban, hogy Ő az Isten Fia, akinek az a küldetése, hogy megismertesse a világban élő emberekkel az igaz Istent. Hit abban, hogy Jézusban a mennyei Atya mutatja meg magát nekünk, és személyében visszavonhatatlan szeretetét közli velünk. Hit abban, hogy Krisztus megváltó halála megszerezte nekünk az Istennel való kiengesztelődést és hit a feltámadás üdvözítő erejében. Ennek az igazságnak a része az is, hogy Jézus szenvedése eltörli bűneinket és számíthatunk az Atya irgalmára, ha tékozló és megtérő gyermekeiként visszatérünk hozzá. A teljes igazsághoz, amelyet a Szentlélek segítségével ismerünk és értünk meg, hozzátartozik, hogy Krisztus által eljuthatunk a mennyei Atyához, ahol az örök élet vár bennünket. Várom-e a Szentlélek eljövetelét és szeretném-e általa megérteni Krisztus tanítását, s megismerni mennyei Atyámat?
© Horváth István Sándor

Imádság:

Istenünk, szeretettel valósítsd meg ránk vonatkozó akaratodat azáltal, hogy mindennap irgalmas karjaidba veszel minket. Irgalmad nélkül elvesznénk és elveszítenénk legnagyobb ajándékodat, az örök életet.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház