Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. május 28. 06:07

Ünnepelték a bort Hajóson

Képgaléria
Ünnepelték a bort Hajóson
Idén is sok ezer fős tömeget vonzott az Orbán-napi Borünnep Hajóson. Ezúttal immár harminckettedik alkalommal jöttek össze a borbarátok a védőszentre hivatkozva. Akinek természetesen ebben az évben is borral öntözték meg a szobrát.

A pincefaluhoz köthető népünnepély alkalmából Hajós lakossága - mondhatni - kiköltözött a pincefaluba, de rajtuk kívül a térség és az ország minden szegletéből érkeztek a borbarát látogatók. Azért, hogy Hajós népével együtt tisztelegjenek a borászok védőszentje, Szent Orbán előtt, valamint emelték poharaikat a majd 300 éve ide érkezett első szőlőtermesztők egészségére.

A leglátványosabb programok vasárnap délelőttre estek. Hívogató muzsikaszóval köszöntötte a vendégeket a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar, majd az ünnepélyes megnyitót követően köszöntötték a borkirálynőt, kihirdették a borverseny eredményeit, megöntözték borral a fából készült Szent Orbán szobrot, felvonultak a borlovagok a Szegedi Mazsorett Csoport kíséretében, végül pedig új borlovagokat is avattak.

Az idei Orbán-napi Borünnep műsorában újdonság volt, hogy a szervezők tudatosan is igyekeztek bevonni a mulatságba a pincetulajdonosokat, sőt Hajós egész lakosságát. Ennek érdekében „pincemustra vetélkedőt” tartottak, melynek keretében megnyíltak a pincék, s az érdeklődők pontozhatták a pincék esztétikumát, a kínált borok minőségét, valamint azt, hogy hol mennyire sikerült megteremteni a jó hangulatot a nedűk kóstolgatásához.

                                                                                                                                                                                   nnm

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház