Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. május 31. 16:03 | Szerző/forrás: http://kecskemeti-hirhatar.hu

Kedvezményes marad a fürdő a kecskemétieknek

Kedvezményes marad a fürdő a kecskemétieknek
Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése csütörtökön, május 31-én tárgyalja majd a Kecskeméti Fürdő új szolgáltatási árait. Részben ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót szerdán a fürdőben. Elhangzott: a közgyűlés elé olyan tervezet került, amelyben a környező fürdők jegyáraihoz igazították a szolgáltatási díjakat. Azonban figyelembe vették például azt, hogy egy budapesti család még az autópálya díj, és a benzinár mellett is „jobban jöjjön ki” Kecskeméten, mint egy fővárosi fürdőben.

- Hiba nélkül üzemel a fürdő, és már csak olyan kisebb munkák vannak hátra, amelyek a vendégek magasabb színvonalú komfortját szolgálják – jelentette be a sajtótájékoztatón Nagypál Sándor, Kecskemét beruházásokért felelős alpolgármestere. Hozzátette: véleménye szerint olyan magas színvonalú lett a Kecskeméten megvalósult fürdő, amely nem csak országosan, hanem Európában is megállja a helyét. Ilyen komplex szolgáltatást, ahol versenyuszoda, élményfürdő, termálfürdő, gyógyászat, szaunavilág, konditerem, a gyerekeknek pedig különböző játszóelemek vannak, kevés helyen kínálnak a vendégeknek

- A városban élő nyugdíjasok rendkívül fontos célcsoportjai a Kecskeméti Fürdőnek – mondta Nagypál Sándor. – Ezért is alakítottuk ki itt helyben a gyógyászati szolgáltatásokat. Az épületben rendel az orvos, felírhatja a kezeléseket, és reményeink szerint a kecskeméti nyugdíjasok rövidesen már nem Cserkeszőlőbe vagy Kiskunmajsára, netán még távolabbi fürdőkbe utaznak. Hanem a gyógyászati szempontból is kiváló Kecskeméti Fürdőt látogatják nagy számban. Ami értékarányosan és a közlekedési költségeket is beleszámítva jóval olcsóbb.

Az alpolgármester utalt arra, hogy az ízületi és mozgásszervi betegségek kezelésére tökéletesen megfelelő a Kecskeméti Fürdőben lévő gyógyvíz. Ezt a látogatók visszajelzései is egyértelműen igazolták.

A fürdő vezetése elsősorban a kecskeméti vendégekre számít, azonban már most érzékelik, hogy igen jelentős a távolabbi térségekből is – például meglepetésre a fővárosból – a fürdőbe látogatók száma. Nem csak egyéni vendégek, hanem turistacsoportok, sőt külföldi kirándulók is sűrűn megfordulnak az új Kecskeméti Fürdőben.

Mészáros Adrienne, a Kecskeméti Fürdő igazgatónője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy mindemellett a kecskemétieknek szeretnének kedvezni a jegyárakkal is. Az már most biztos, hogy Kecskemét Kártyával kedvezményesen lehet majd igénybe venni a fürdő szolgáltatásait. Az volt a cél, hogy a jegyárak mindenkinek, azonban elsősorban a városban élőknek megfizethetőek legyenek.

- Jelenleg is tárgyalásokat folytatunk arról, hogy milyen további kedvezményeket tudnánk még nyújtani a nyugdíjas kluboknak – mondta Mészáros Adrienne. - Egy elképzelés szerint heti egy, vagy havi pár alkalommal, egy meghatározott időpontban ingyen használhatnák majd a nyugdíjas klubok a létesítményt.

Kövessen minket a Facebookon is!