Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. június 29. 10:22

Pályázat az autóbusszal történő helyi személyszállításra

Pályázat az autóbusszal történő helyi személyszállításra
Pályázatot ír ki az önkormányzat az autóbusszal történő helyi személyszállításra. Ennek oka, hogy év végén a Kunság Volán Zrt-vel meglévő szerződés lejár, és el kell indítani a szolgáltató kiválasztására irányuló eljárást, amelyet részletes törvényi előírások szabályoznak.

 

Az előkészítő munka során az önkormányzat elvégzi a lakossági igényfelmérést is, a kérdőívek július elején jelennek meg a Petőfi Népe Grátisz mellékletében és a város honlapján: www.kecskemet.hu. 
Az új közszolgáltatási szerződést a város 2015 végéig kötné meg, tekintettel arra, hogy az intermodális pályaudvar és kapcsolódó közösségi közlekedés fejlesztése projekt keretében komoly átalakításokat tervez a helyi tömegközlekedésben, a projekt megvalósításának tervezett határideje pedig 2015.
A pályázati kiírásban számos feltétel szerepel majd. Például a jegy- és bérletárak 2013-ban legfeljebb 4,5 százalékkal lehetnek magasabbak a jelenleginél. A pályázónak legalább 50 darab autóbusszal kell rendelkeznie (ennek 30 százaléka csuklós, 20 százaléka alacsonypadlós), amelyek átlagéletkora a 10 évet nem haladhatja meg. Új elem, hogy a pályázónak a megállók 20 százalékában jegyértékesítő automatát kell létesítenie és üzemeltetnie, ezek számát évente 10 százalékkal kell emelnie. Szintén elvárás, hogy a leendő szolgáltató egyes településrészeken zárható kerékpártárolókat alakítson ki.
A feltételek között szerepel, hogy az új szolgáltatónak változatlan feltételekkel kell alkalmaznia azon járművezetők minimum 70 százalékát, akik jelenleg a Kunság Volán helyi járatain dolgoznak.

Kövessen minket a Facebookon is!