Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. augusztus 15. 10:04

Király József maradt a világszövetség elnöke

Király József maradt a világszövetség elnöke
Másfél évtizede, hogy Király József elszánt szervező munkájának köszönhetően meghonosodott Kecskeméten - és közben országszerte - egy új harcművészeti stílus, a nanbudo. Az 1980-ban megalapított és jelenleg félszáz tagországot számláló Nanbudo Világszövetségben (WNF) hazánkat a kecskeméti székhelyű Magyar Nanbudo Szövetség képviseli, amit a Free Line Sportegyesület alapított 1999-ben, s amelynek a kezdetektől Király József az elnöke. Akiről elmondható, hogy szövetség és az egyesület vezetőjeként, a sportoktatáson kívül nagy hangsúlyt fektet a közösségi életre nevelésre, valamint a különböző sportágakkal történő együttműködésre, a külföldi kapcsolatok kiépítésére.

 

 Az általa alapított és vezetett sportszervezet megcélozza valamennyi korosztályt, a gyermekektől az idősekig. Király József kezdeményezésére és támogatásával 2003-ban a Nanbudokan Edzőteremet, 2009-ben pedig, a Hakkoda Dojo Harcművészeti Központot vehették birtokukba a sportolók Kecskeméten.

Mint ismeretes, az utóbbi másfél évben a Nanbudo Világszövetség elnöki teendőit is a hat danos Király Józsefre bízták. A napokban kaptuk a hírt, hogy a világszövetség Spanyolországban rendezett konferenciáján, további két évre szavaztak bizalmat a kecskeméti szakembernek, az elnöki teendők ellátásában.

Kövessen minket a Facebookon is!