Jelentősen növekvő termékskála
- Egyre több az úgynevezett reformtermékünk is, az élesztő nélküli rozsos, tönkölyös, különböző méretű és ízesítésű pékárunk. Vagyis egy igen széles vásárlói igény kielégítésére törekszünk – mondta Kalocsa Jánosné. – Legtöbb azonban, változatlanul a házi jellegű kenyerünkből, illetve a hagyományos kifliből és zsemléből fogy.
- Két műszakban dolgozunk, s nálunk nincsenek vasárnapok, ünnepnapok, mégis elenyészőnek mondható üzemünkben a fluktuáció. Jelenleg 15 dolgozók van, s túlnyomó részük a kezdetektől kollektívánk tagja. A munkánkat jelentősen megkönnyíti az utóbbi hónapokban üzembe helyezett új, automatizál forgókemencénk. Nélküle ekkora termékbővítést nehezen hajthattunk volna végre.
- Sajnos a kiváló minőségű – amilyennel mi dolgozunk - liszt ára egyre növekszik, ahogy az energia árak is folyamatosan emelkednek. Mi viszont igyekszünk az eddigi árakon kínálni termékeinket, ameddig csak lehetséges, mivel igen nagy a konkurencia. Egyre több külföldiek által üzemeltetett kis pékség nyílik Lajosmizsén is. Ne firtassuk, hogy ezek a nyomott áraikkal hogyan tudnak nyereséget termelni, de tény, hogy a jelenlegi sanyarú gazdasági helyzetben a fogyasztók többsége minden forintot megfontol mielőtt kiadja, s nem feltétlenül a minőségre koncentrál, amikor megvásárolja a mindennapi kenyerét. Nálunk a több évtizedes gyakorlat, a kiváló alapanyagok és a kiváló szakembergárda a zökkenőmentes termelés, a stabil minőség garanciái.