Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. augusztus 17. 08:32

Ahol garantált a kiváló minőség

Képgaléria
Ahol garantált a kiváló minőség
Azt mondják, a jó bornak nem kell cégér - vagyis nem kell reklám, hírverés. Higgyék el, nem csak a jó nedűre, de a finom cukrászsüteményekre is igaz ez a mondás! Mert aki egyszer felkeresi a lajosmizsei Kiss Cukit az Árpád utcában, s megkóstolja a fagylaltjaikat, süteményeiket, az hamar törzsvendég lesz, s az „édes élményeit” szívesen megosztja barátaival, ismerőseivel. A tulajdonos, Kiss Zoltán aranykoszorús, Venesz József-díjas mestercukrász ezt így fogalmazta meg: - Kicsit távol esik cukrászatunk a főúttól, de aki már fogyasztott a termékeinkből, azt nem rettenti el ez a kis kitérő. Mindig meggyőződésem volt, hogy a legjobb reklám, a legjobb vendégcsalogató a minőség. Ahhoz nem kell mestercukrásznak lenni, hogy különböző porokból, adalékokból és vízből kotyvasszon az ember édességeket. A mi cukrászatunkban viszont alapszabály, hogy minden sütemény, fagylalt csak a legjobb természetes alapanyagokból, a tradicionális receptek alapján készülhet.

 

Az évek során nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki a környékbeli fogadókkal, csárdákkal, lovas tanyákkal, ahonnan gyakran irányítanak hozzánk külföldi vendégeket egy kis nassolásra. S persze egy-egy nagyobb rendezvényükre mi szállítjuk az igényelt süteményeket. Az egyedi kihívásokra mindig kapható vagyok, hiszen a nemzetközi szakmai versenyek hangulatát, izgalmát idézik fel bennem.

- A feleségemmel, Gabikával karöltve, családi vállalkozásként indítottuk el 1995-ben a cukrászatunkat. Azóta a két fiúnk is csatlakozott hozzánk, fiatalos lendülettel, tele jobbnál jobb ötletekkel, ami egy üzlet esetében sosem hátrány. Különösen manapság, amikor az energia árak emelkedése miatt, napról napra növekednek a költségei minden vállalkozásnak. Ugyanakkor saját termékeink árát igyekszünk szolid szinten tartani, még több munkával kompenzálva a növekvő kiadásainkat. És mindig elsődleges szempont a minőség, ami nem érhető el minőségi alapanyagok – friss tojás, tej, vaj stb. – nélkül. - A fejlesztéseink is elsődlegesen a minőséget szolgálják, ezért vásároltunk legutóbb egy korszerű csoki temperáló gépet. Mi ugyanis kitiltottuk műhelyünkből a különböző bevonókat, helyettük kizárólag kiváló csokoládéval dolgozunk. Tervezzük egy nagyobb teljesítményű mosogatógép beszerzését, s jövőre egy új fagylaltgépsor üzembe helyezését. A folyamatos megújulás hívei vagyunk, vagyis fejlesztésekre mindig annyit szánunk, amennyi önerőből megoldható. Hiszen sosem pályázunk semmiféle támogatásra, s tartózkodunk a hitelektől is.

- Viszonteladóknak nem szállítunk termékeinkből, bár üzemünk kapacitása ezt lehetővé tenné. Ám nem látunk garanciát arra, hogy a sütemények, fagylaltok tárolását, csomagolását olyan gonddal végeznék, ami nem veszélyezteti a minőséget, s azzal együtt cukrászatunk hírnevét.

Kövessen minket a Facebookon is!