Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. augusztus 31. 09:04

Kecskék fesztiválja Kecskeméten

Képgaléria
Kecskék fesztiválja Kecskeméten
A nagy sikerre való tekintettel 4. alkalommal is megrendezik a Kecskefőző Fesztivált 2012. szeptember 1-én, Kecskeméten a Széchenyivárosi Piactéren. A szervezők elsődleges célja, hogy a főzés, a zene, a tánc, az együttlét öröme, misztériuma visszakerüljön méltóságteljes helyére. Minden olyan családot, baráti társaságot, kisebb-nagyobb céget várnak, akik szeretnének részt venni e nemes cselekedetben.

A rendezvény ötletét a Bajai Halászléfőző Fesztivál adta, de városunk nevére és címerére való tekintettel csak kecskefőző fesztivál jöhetett szóba. A fesztivált a Tűzön-Vízen Át Egyesület kezdeményezte. A résztvevők számára minden alkalommal biztosítottak asztalokat, tüzelőanyagot (hasogatott akácfa), a tűzrakó tepsit, és végül, hogy a kultúra se hiányozzon: a népzenei és néptáncos programot.

2009-ben az I. Kecskefőző Fesztiválon a Kecskeméti Ifjúsági Otthon udvarában viszonylag szűk „néptáncos körben\" 6 bográcsban 6 kecske végezte be földi létét népzenei körítéssel. 2010-ben a II. Kecskefőző Fesztiválon már 30 bográcsban rotyogott a kecske. A múlt évi fesztivál megrendezésére egyesületünk 100.000 Ft-ot kapott a KMJV Közgyűlése Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságától, melyből a színpad bérleti díját, fellépőket és mobil tűzrakóhelyek elkészíttetését finanszírozták. 2011-ben pedig a Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán került megrendezésre, a KMJV Közgyűlése Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságának támogatásával.

Kövessen minket a Facebookon is!