Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. szeptember 6. 09:38

Kórushír-Csehországba indul az Aurin

Kórushír-Csehországba indul az Aurin
Alig csengettek be az új tanévre, máris kórusfesztiválra utazik a kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara. Csehországban, a Brno melletti Vyskov városkában énekelnek szeptember 10. – 15. között.

A koncertek a műemlék templomokban, a reneszánsz kastély kertjében és a főtéren zajlanak, több száz hallgató érdeklődése mellett. Ugyanakkor ez több, mint egy érdekes nyilvános kulturális esemény. A résztvevő kórusok work-shopokon cserélhetik ki tapasztalataikat, fejleszthetik együttműködésüket, motiválhatják egymást, közben új barátokat szerezhetnek, élvezhetik a mozgalmas szabadidős programokat.

A Vyskovi ZpívejFest Nemzetközi Gyermek Fesztivált 2005-ben alapították. A fesztiválon eredetileg Vyskov és partnervárosai gyermekkórusai mutatkoztak be, de a kör hamarosan kibővült más kiváló európai fellépőkkel is.

Magyarországról a Kodály-módszer reprezentánsait, a nyíregyházi Cantemust, a miskolci Fazekast, a kecskeméti Aurint és a Miraculumot hívták meg eddig.

2012. szeptember. 9 - 14. között a házigazda Motylek és aRe-canto Diákkórus, a bolgár „Stefka Blagoeva” Fiúkórus, a cseh Carmina Gyermekkórus és a Kühn Gyermekkórus, a szlovén FaVoZa Fiúkórus mellett a kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara lép föl a fesztiválon.

Koncertprogramjuk nemzetközi részében időutazásra invitálják a hallgatókat a reneszánsztól a XXI. századig. Magyar népdalok, Kodály, Bartók és Daróczi Bárdos kórusművek mellett Karai, Kocsár dalai is felcsendülnek a hangverseny második részében. Az 50 fős kórust Durányik László vezényli, zongorán kísér: Seres József.

Kövessen minket a Facebookon is!