Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. szeptember 12. 14:27

Naponta átlagosan félezer gyermek juthatott meleg ételhez

Naponta átlagosan félezer gyermek juthatott meleg ételhez
Kecskemét önkormányzata idén is biztosította a szociális nyári gyermekétkeztetés lehetőségét 631 rászoruló gyermek számára. Az étkeztetést a Kecskeméti Református Egyházközség szervezett szolgáltatása tett lehetővé.

A jogosult gyermekek június 18. és augusztus 31. között – 54 egymást követő nyári munkanapon át – napi egyszeri meleg ételhez juthattak hozzá a Kecskeméti Református Gimnázium konyhájának éttermében. A nyári szünidő minden munkanapján átlagosan közel félezer gyermek ebédelt az említett helyszínen helyben fogyasztással, illetve úgy, hogy az ebédet ételesben hazavitték.

A Kecskeméti Református Egyházközség professzionális módon szervezte és teljesítette a szociális nyári gyermekétkeztetés lebonyolításával járó feladatokat. A Polgármesteri Hivatal Családvédelmi Osztálya által heti rendszerességgel végzett helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a jogosult gyermekek és szüleik elégedettek voltak az étkeztetés színvonalával, a főzött meleg étel minőségével és annak napi változatosságával. A gyermekétkeztetés lebonyolításában részt vett valamennyi személy odafigyeléssel, segítőkészen végezte munkáját.

Kövessen minket a Facebookon is!