Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. szeptember 14. 13:52

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Bellarmin Szent Róbert püspök és egyháztanító

szerda: Szent Januáriusz püspök és vértanú

csütörtök: Koreai vértanúk

péntek: Szent Máté apostol

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

Hétfőn 19 órakoregyházközségi képviselőtestületi gyűlés lesz a Tanácsteremben. A régi testület utolsó gyűlése. Minden képviselőt szeretettel hívok.

Kedden este 6 órakor indul újraa bibliaóra. Jób könyvét olvassuk közösen. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt.

Szombaton 18.00 órakor német nyelvű szentmise lesz a kápolnában. Szeretettel várjuk a németül tudókat.

A hittanos tanévnyitó Veni Sancte szentmise szept. 23-án, vasárnap de. 9 órakor lesz. Hívjuk és várjuk rá az iskolásokat, kicsinyeket és nagyokat egyaránt szüleikkel együtt. A szentmisében megszenteljük az iskola táskákat, Isten áldását kérve az előttünk álló tanévre, és imádkozunk azért, hogy könnyítse a ránk váró terheket. Ezért kérünk benneteket, hogy az iskola táskátokat (üresen, könyvek és egyéb tartalom nélkül!) hozzátok magatokkal!

Újra indul a Filmklub. A következő alkalom szeptember 27.-én, csütörtökön 18:00 órától lesz az Ifi klubban. A film az \"Emberek és Istenek\" lesz, további részletek a hirdetőtáblán lévő plakáton.

A Város Napja alkalmából jótékonysági koncert lesz a Nagytemplomban szeptember 28-án, pénteken 19:00 órakor. Részletek a plakáton.

Folytatódik az Évszázadok Muzsikája koncertsorozat. Kosóczky Tamás bajai orgonaművész játszik romantikus orgonaműveket az Evangélikus Templom orgonáján szeptember 29-én, szombaton 18 órakor. A hangverseny bevételét a piarista templom orgonájának építésére fordítjuk.

Október 14-én, vasárnap a 9 órai szentmisén lesz jubiláns házasaink hálaadása. Azok jelentkezését várjuk szept. 28-ig (irodában, telefonon, mailben), akik 5-10-15  stb. évvel ezelőtt kötöttek egyházi házasságot bármelyik templomban, de itt szeretnének ünnepelni.

Megindultak a plébániai katekézisek, hittan. Részletek a hirdetőtáblán.

A következők indulnak az egyházközségi képviselő választáson. Közülük 12 fő kerül a testületbe és 5 póttag lesz. Választás szeptember 23-án vasárnap a szentmisék után.

Képviselő jelölt neve

Balanyi Károly

Berényi József

Bodnár Tamás

Ditzendy Károly Arisztid

Győri Istvánné Gittka

Halasi Miklós

Hitter Attila

ifj. Hortobágyi Tibor

Kovács András dr.

Molnár Ilona dr.

Néma Attila

Nyúl Endre

Papp György

Pestiné Zélity Brigitta

Senduláné Nagy Mária

Sominé Nagy Ditta

Szabó István

Tarjányiné Illés Andrea

Tóth Árpád

Tóthalmi Ferenc

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház