Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. szeptember 17. 13:10

Távol Afrikától - Dr. Jakkel Anna előadása afrikai gyógyító élményeiről a Wojtyla Házban

Képgaléria
Távol Afrikától - Dr. Jakkel Anna előadása afrikai gyógyító élményeiről a Wojtyla Házban
A romantikus filmek hősnői általában csalódások elől menekülnek Afrikába – de vajon mi visz rá egy 56 éves kecskeméti háziorvost arra, hogy részt vegyen egy misszióban? A többi között ezekről a különös motívumokról is hallhattunk ma délben jeles előadónktól, dr. Jakkel Annától, aki a titkok és a kalandok hiteles tudója és aki ma a kecskeméti szegények vendége volt.

-  Az iskola, a gyerekek, a szakvizsgák és a taposómalom után rájöttem, hogy elment a fiatalságom. - mesélt lelkesen és igen lebilincselő nyíltsággal a Széchenyiváros népszerű főorvosasszonya. - Változtatni akartam, és egy kicsit megújulni. Minden orvosban él a vágy, hogy kipróbálja, milyen lenne úgy dolgozni, hogy semmi nem szab gátat, sem az elvárások, sem az anyagi terhek, sem a TB vagy a hierarchia. Kipróbálni, hogy milyen orvosnak lenni feltételek nélkül, nem pénzért, nem jogszabályoknak engedelmeskedve, hanem úgy, ahogy Hippokratész is mondta: nem ártani, csak tenni a dolgunkat és gyógyítani.

- Álom és misszió - mindkettő bátorság dolga is....

Afrikában a kihívást keresi az ember, miután belefásult a rutinba. Én több mint 30 éve vagyok körzeti orvos, jól ismerem az embereket és a bajaikat, szeretem őket és ők is szeretnek engem. A kollégáim fő beszédtémája viszont az, hogy mikor megyünk nyugdíjba. De én nem készülök még, eszem ágában sincs! Keresem a kihívásokat és az álmokat, amiket megvalósíthatok. Már az első, kongói utam után tudtam, hogy vissza akarok menni, mert annyi munka és lehetőség van még, amiben az ember önmagát is megvalósíthatja és higgyék el, most is nagyon vágyom oda vissza. Talán a Bamako Raly kíván magyar orvos a magyar csapat mellé. Már gyűjtöm az adományokat, segédanyagokat amiket ki tudok vinni ottani szeretteimnek.  - lelkesítette a Wojtyla Sorsközösség hallgatóságát adakozásra dr. Jakkel anna, a várva várt vendég.

 

Az Afrikai-Magyar Egyesületről többet is megtudhat a www.ahu.hu honlapon. Éredemes rákeresni!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház