Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. szeptember 18. 08:31 | Szerző/forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság

L. Simon László Magyar Érdemrendeket adott át

L. Simon László Magyar Érdemrendeket adott át
L. Simon László kultúráért felelős államtitkár átadta Nagy Pál írónak, műfordítónak a Magyar Érdemrend középkeresztje, Chen Guoya asszonynak, az EAG International Cultural Exchange Inc. igazgatójának, és dr. Fodor Antal táncművész koreográfusnak a Magyar Érdemrend tisztikeresztje díjat.

Nagy Pál Franciaországban élő író, műfordító, esszéista, tipográfus a Párizsi Magyar Műhely legendás alapító-szerkesztője, aki emigrációjában a magyar kultúráért és a magyar avantgárd hagyományok életben tartásáért tett erőfeszítéseiért részesült a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetésben.

Chen Gouya asszony a magyar-kínai kulturális és gazdasági kapcsolatok érdekében végzett kiemelkedő munkásságával érdemelte ki a Magyar Érdemrend tisztikeresztje díjat.

Fodor Antal táncművész, rendező, koreográfus a magyar táncművészet megújításáért, a kortárs magyar tánc és kortárs magyar zene összekapcsolásáért végzett munkája elismeréseképpen vehette át a Magyar Érdemrend tisztikeresztje elismerést.

A kitüntetettek a nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen nem tudtak részt venni, ezért az érdemrendeket utólag vették át L. Simon Lászlótól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárától 2012. szeptember 17-én.

Kövessen minket a Facebookon is!