Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. október 1. 06:44

A Város Napját ünnepelte Kecskemét

Képgaléria
A Város Napját ünnepelte Kecskemét
A Város Napját ünnepelte a hétvégén Kecskemét. Az események csúcspontja a vasárnapi (szeptember 30.) gálaműsor volt, amelynek ezúttal is a Katona József Színház adott helyszínt. A hagyományoknak megfelelően az ünnepi műsor keretében azokat a kitüntető címeket és díjakat is átadták, amelyekről a kecskeméti Közgyűlés már korábban döntött.

- A \"Kecskemét Polgára Leszek\" versenyt megnyerte a Vásárhelyi Pál Általános Iskola csapata

- Pro Urbe (városért) kitüntető címet adományozott a Közgyűlés Bahged Iskander fotóművésznek.

- Kada Elek-díjat kapott a Bács-Kiskun Megyei Építészkamara. A díjat Borbély Lajos, a kamara elnöke vette át.

- Katona József-díjat kapott Pálfy Gusztáv szobrászművész.

- Kodály Zoltán-díjban részesült Alföldyné Dobozi Eszter, József Attila-díjas író, költő, a Kecskeméti Művészeti Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.

- Tóth László-díjban részesítette Varga Mónika újságíró, a Kecskeméti Televízió szerkesztője.

- Bozsó János-díjban részesült – ezt a díjat idén első ízben adták ki - Balanyi Károly grafikusművész, a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének vezetője.

  

A gálaműsort egyenes adásban közvetítette a Kecskeméti Katona József Színházból a helyi televízió. A műsorban fellépett a Galántai Trió, Bata Éva (a budapesti Vígszínház vezető színésznője) és Csémy Balázs (Kecskeméti Katona József Színház), a Ciróka Bábszínház, Nagy Gergely (a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulója), a Kodály Iskola Aurin Leánykara (vezényelt: Durányik László karnagy), Bognár Anna (a Mátyás Király Általános Iskola tanulója), valamint Szirtes Edina Mókus és zenekara.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház