Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. október 1. 09:33

Divatos és stílusos öltözködés

Divatos és stílusos öltözködés
Bár jelenleg a szeptember végi időjárás még a nyarat idézi, megállíthatatlanul itt az ősz, s búcsút kell intenünk hamarosan a lenge ruháinknak. Amikor pedig azt mondjuk, hogy jobban fel kell öltözködnünk, nem csak a meleg holmikra gondolunk, hanem az eleganciára is. Mi ma a trend, mit érdemes magunkra öltenünk az idei szezonban? - Erről stílusszakértőnktől, Kovács Tibor kecskeméti úri szabótól kértünk útmutatást. - Az öltözködési praktikákat illetően, minden évben meghatározó a hagyományos milánói divatkiállítás. A jelek szerint, továbbra is az őszi-téli szezon divatszíne maradt a sötétszürke, emellett domináns lett a legfrissebb irányzatokban a bordó, az okkersárga, a padlizsán lila és a zöld. A férfiak esetében hódítók maradtak a rendkívül karcsúsított, keskeny hajtókájú öltönyök, kiegészítőként pedig, elengedhetetlen kellék a keskeny nyakkendő és a hagyományos kalap – mondta el lapunknak a neves mester.

 

- A hölgyek tekintetében mindig sokkal szélesebb skálán mozognak a szezon divatirányzatai. Az esetükben uralkodó jelenleg a bordó, az antracit, de feltűnt a kifutókon az okkersárga és egy különleges mélyzöld árnyalat. A gyengébbik nem ugyancsak bátran hordhat kalapot, ha az illik a felsőruházatához.  

- Nyilatkoztam már, hogy sajnos a hazai divattervezők jókat tudnak beszélgetni az öltözködési kultúráról, stílusbeli kérdésekről, de a kreativitásuk sajnos szerényebb, mint olasz, francia kollégáiké. A hazai divatiskolák ontják magukból a divattervezőket, akik féléves tanfolyam elvégzése után azt hiszik zsenik lettek, véleményt alkothatnak és formálhatnak. Számomra példaértékű csak az lehet, aki maradandót teremtett, olyan öltözködési stílust alkotott, amely 40-50 évig meghatározó, ahogyan Christian Dior és Yves Saint Laurent tette. Amit ők tudnak, nem lehet néhány hónap alatt megtanulni, ehhez a legtöbbeknek egy élet is kevés.

- Azt javaslom mindenkinek, hogy az aktuális trendek ismeretében, merjen saját elképzeléseire is hagyatkozni, saját egyéniségével adekvát öltözetben megjelenni. Példaként említhetném az olaszokat.  Itáliában még a 70 éves urak, hölgyek is mernek öltözködni olyan kivételes ízléssel és bátorsággal, hogy öröm látni őket a korzón sétálgatva. Persze biztató jeleket már érzékelhetünk, hiszen az új divatirányzatok hatásai lecsapódnak nálunk, s ennek köszönhetően lassan fejlődni látszik az itthoni öltözködési kultúra. Ebben igyekszik szerepet vállalni a mi kecskeméti és budapesti műhelyünk is, igény szerint segítséget nyújtva abban, hogy vendégeink rátaláljanak egyedi stílusukra. Üzletünk szakmai tanácsait egyre többen kérik ki és fogadják meg, ezért ma már egy személyben kell lennem stílusszakértőnek, designernek és megvalósítónak.

- Az utóbbi évek gazdasági válsága sokakat arra kényszerít, hogy megfontoltabban költekezzen a ruházatát tekintve is. Már a középréteghez tartozóknak is egyre kevesebb telik a legújabb divat követésére, ezért a régebbi holmik átalakításával, felújításával igyekeznek divatosak maradni. A közszereplők, politikusok, üzletemberek azonban, változatlanul nagy gondot fordítanak a megjelenésükre, a méretre szabott, divatos öltözékükre.

- Mindent egybevetve, azt szeretném hangsúlyozni, hogy ne vakon kövessék az emberek az aktuális trendeket, hanem ismerjék fel, hogy a stílus és a divat más-más fogalmak. A helyes öltözködési kultúra lényege ugyanis abban áll, hogy azt ragadjuk ki az újdonságok közül, amely illik hozzánk, erősíti egyéniségünket, stílusunkat. 

Kövessen minket a Facebookon is!