Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. október 3. 15:06

Kilábalás – bátor lépésekkel

Kilábalás – bátor lépésekkel
Családi összefogással jött létre 18 esztendővel ezelőtt - Molnár Fatelep néven - az a cég, amelyet ma már az igen sikeres vállalkozások között emlegetnek Kecskeméten. Korrekt, megbízható üzletpolitikájának és kiváló minőségű kínálatának köszönhetően, még az építőipart különösen sújtó gazdasági válság sem tudta komolyabban megrendíteni az elmúl években ezt a 4,5 hektáros telephelyen működő műkertvárosi vállalkozást. Molnár Ferenc tulajdonos neve nem csak szakmai körökben közismert, hiszen a kezdetektől jeles támogatója a térség sportéletének, illetve szponzora megannyi kulturális és karitatív rendezvénynek, egyházi beruházásnak.

 

- Közismert, hogy hazánkban a banki válság elsők között rántotta magával az építőipart. A bizonytalan hitelkonstrukciók miatt, 2008-tól nem csak a lakásépítések csökkentek jelentősen, de a cégek fejlesztési, beruházási kedve is. Ezért egyre több építőipari vállalkozás sodródott a csőd szélére, ami óhatatlanul érzékenyen érintette a mi fa- és építőanyag kereskedésünket is – nyilatkozta lapunknak Molnár Ferenc cégvezető. – De tegyük hozzá, hogy Kecskemét szerencsés helyzetben van az új Mercedes Gyár felépítésének és fejlesztéseinek köszönhetően. Ezt jelzi az is, hogy négy-öt évvel ezelőtt a megye legkülönbözőbb részeiről érkeztek ügyfelek kereskedésünkbe, az utóbbi időben azonban, szinte kizárólag kecskemétiek, vagy a megyeszékhely közvetlen vonzáskörzetében élők vásárolnak nálunk.

- Miben látják a cégük előrelépésének lehetőségét?           

- Jelenleg abban, hogy bátran új vállalkozásba kezdünk. Telkeket vásároltunk az utóbbi hónapokban, s összefogva a kisebb szakipari cégeket, most családi házak építésével is foglalkozunk. Remélve, hogy a tágas portákra emelt, kiváló minőségű - ugyanakkor a belvárosi lakásoknál jóval szerényebb áron kínált - ingatlanok iránt, jelentős lesz már a közeljövőben a fizetőképes kereslet.      

- Kereskedésről lévén szó, a választékbővítésre is gondolnak?

- Ezt már 2008-ban elkezdtük, az Elefánt Áruház elnevezésű, 900 négyzetméteres szaküzletünk megnyitásával. Hiszen a végső célunk: olyan szintre fejleszteni kereskedésünket, ahol az építkezésekhez szükséges összes anyag, tartozék gazdag választékával, illetve a tervezéstől a bankhitelek intézéséig, megannyi szolgáltatással várhatjuk ügyfeleinket. Most az úgynevezett keményfa áruink kínálatának bővítésével, a gyalult deszkák, hajópallók, lambériák szortimentjének növelésével igyekszünk a vásárlóink kedvébe járni. A kereslet ugyanis jelentős a nálunk nagyon szolid áron kínált, említett faáruk iránt. Ezeknek a törekvéseinknek is köszönhetően, az idei évet – a korábbihoz viszonyítva - mintegy 20 százalékos forgalomnövekedéssel zárhatjuk, becsléseink szerint.

- A közelmúltban vehette át az MLSZ megyei igazgatóságán a Bács-Kiskun Labdarúgásáért elnevezésű rangos kitüntetést. Ezt mivel érdemelte ki?

- Valószínűleg azzal, hogy évek óta támogatja cégünk a térség amatőr focibajnokságait. Az idén a megyei első, másod és harmadosztály szponzorálására kötött szerződést a Molnár Fatelep. Ezen kívül a civil kezdeményezéseket, a Wojtyla Házat, a Porta Egyesület keresztmentéseit változatlanul a szívügyünknek tekintjük. Én mindig vallásos ember voltam, s a családom tagjai sem kerülik el a templomot, ha lelki békére vágynak. Kötelességünknek éreztük, hogy a nemes kezdeményezések megvalósításából kivegyük a részünket, s üzleti partnereink támogatását is igyekszünk megnyerni az ilyen ügyek érdekében.

 

Molnár Fa-és Építőanyag Kft.

Telephely: Kecskemét, Klebelsberg út 33.

Tel/fax: 76/414-450, 506-788, 506789,

Mobil: 20/569-0735

E-mail: [email protected]

Kövessen minket a Facebookon is!