Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. október 3. 15:10

Izsáki tészta rotyogott a bográcsokban

Izsáki tészta rotyogott a bográcsokban
Nagy sikerrel rendezték meg a napokban a III. Történelmi Kun-Szállás Foglalást (a II. Kun Világtalálkozó társrendezvényeként). A sokszínű programsorozat remek színfoltja volt az Izsáki Házitészta Kft. nevével fémjelzett II. Kunszállási Tésztafesztivál. Ismeretes, hogy a kiváló termékeiről ismert izsáki cég mesterasszonyát, Juhász Sándornét ezernyi szál köti Kunszálláshoz, ahol a kezdetektől működtetnek tésztaüzemet. - Csodálatos három nap volt ez is, és minden elismerésem a kunszállási embereké, a település vezetőié, akik gazdag programokkal örvendeztettek meg bennünket, gyönyörűen „felöltöztetve” szülőfalum központját – nyilatkozta lapunknak a rendezvényről Juhász Sándorné.

 

 – Ismételten meggyőződhettem arról, ami mindig főhajtásra késztetett, hogy milyen rendes, dolgos emberek élnek itt. És hatalmas közöttük az összefogás, különösen, ha közös ügyekről van szó. Nem véletlen, hogy ezen a településen mindig béke és szeretet uralkodik.

A II. Kunszállási Tésztafesztiválról Juhász Sándorné elmondta, hogy meglepte, milyen sokan jelentkeztek a főzőversenyre, rengeteg dolgot adva a zsűritagoknak. Az pedig büszkeséggel töltötte el, hogy a versenyzők 80%-a izsáki tésztából készítette a finomnál finomabb, túlnyomórészt hagyományosan magyaros ételeket.

A Juhász család - s az üzemeikben készülő termékek - népszerűségét jelzi, hogy a kunok sokadalmától búcsút véve, vasárnap már a fővárosban kellett helytállniuk vendéglátóként, a Nemzeti Vágta néven közismert, hatalmas érdeklődéssel kísért rendezvényen. Itt csaknem 30 bográcsban rotyogott a slambuc és a pásztortarhonya, az Izsáki Házitészta Kft. dolgozóinak jóvoltából, akik kivették a részüket a remek étkek kínálgatásából is.

- Nagyon jó véleményeket hallottunk főztjeinkről a Hősök terén, és sokak szerint a mi standunk volt a legszebb ezen a rendezvényen – tudtuk meg Juhász Sándornétól. - Munkatársaimnak ezúton is szeretnék külön köszönetet mondani, hiszen a fővárosi Nemzeti Vágtán is az ő segítségükkel lettünk egy sikeres, felejthetetlen nappal gazdagabbak.

 

Izsáki Házitészta Kft.

6070 Izsák, Gyulai Pál u. 8.

Tel.: 06-76/374-170

 fax: 06-76/569-053

e-mail: [email protected]

         www.izsakiteszta.hu

Kövessen minket a Facebookon is!