Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. október 21. 08:31

Kecskemét közgyűlésének legfontosabb októberi döntései: Kerékpárutak fejlesztésére pályázik a város

Kecskemét közgyűlésének legfontosabb októberi döntései: Kerékpárutak fejlesztésére pályázik a város
„Kecskemét város és EUROVELO 6 kerékpár-útvonal hálózat turisztikai fejlesztése” címmel nyűjtott be pályázatot az önkormányzat a Dél-alföldi Operatív Program keretében megjelent „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati kunstrukció keretében. A pályázat benyűjtásáról Nagypál Sándor alpolgármester tájékoztatta a közgyűlést.

A tervezett beruházás költsége 299.777.466 forint lenne, amelyet teljes egészében finanszírozna a pályázati forrás. A projekt elemei: 1750 méteren épülne új kerékpárút a Nyugati körút (Csalánosi körút) mellett, megtörténne a Katonatelepre vezető kerékpárút felújítása és kerékpározásra jelölnék ki a Duna mentén futó EUROVELO 6 szakasz és Kecskemét közötti útszakaszon a Szalkszentmárton, Szabadszállás, Kerekegyháza, Méntelek, Kecskemét, Bács-Kiskun megye határa útvonalon lévő közutakat. A kitáblázott kerékpárútvonal mellett több helyen kerékpáros pihenőhelyek létesülnének, és létrejönne egy – Magyarországon a megyei jogú városok között egyedülálló – automata kerékpárkölcsönző rendszer. Utóbbi keretében Kecskeméten 10 helyszínen telepítene az önkormányzat automata dokkoló állomást, 85 darab kölcsönözhető kerékpárral.

Az ütemterv szerint – nyertes pályázat esetén – a kivitelezés és eszközbeszerzés jövő év júliusa és novembere között történne meg.

Kövessen minket a Facebookon is!