Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. október 21. 08:35

Kecskemét közgyűlésének legfontosabb októberi döntései: Két ingatlan szolgálja majd a Kecskeméti Járási Hivatalt

Kecskemét közgyűlésének legfontosabb októberi döntései: Két ingatlan szolgálja majd a Kecskeméti Járási Hivatalt
A Kecskeméti Járási Hivatal létrehozásával kapcsolatos döntéseket hozott a város közgyűlése. Közismert, hogy 2013. január 1-ével a kormányhivatalok kirendeltségeként létrejönnek a járási hivatalok, amelyekhez több államigazgatási feladat is átkerül: elsősorban az okmányirodai feladatok, túl ezen a gyermekvédelmi és gyámügyek, egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek.

A törvény értelmében a feladatok ellátásához szükséges ingó és ingatlan vagyon a Magyar Állam ingyenes használatába kerül. A kecskeméti önkormányzat és a megyei kormányhivatal között lezajlott egyeztetések eredményeként a város állami használatba adja a Rákóczi út 5. szám alatt lévő Okmányirodát, a szükséges eszközökkel együtt, valamint a Budai utca 7. szám alatt lévő épületet. Utóbbiban ez év közepéig a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Óvoda működött. Utóbbi, mintegy 3 ezer négyzetméteres ingatlan felújított épülerészeiben –  900 négyzeteméteren – az önkormányzat ugyanakkor óvodai férőhelyek kialakítását tervezi, pályázati forrás bevonásával. Ezért a járási hivatal céljára átadott ingatlan kapcsán az a megállapodás született, hogy nyertes pályázat esetén a felújított épületrészre vonatkozó ingyenes használati jog megszűnik.

A törvény értelmében a járási hivatalokhoz kerülnek a feladatokat ellátó köztisztviselők és munkavállalók, jogviszonyuk kormányzati szolgálati jogviszonnyá alakul és folyamatos lesz. Kecskeméten a polgármesteri hivatalból összesen 79 álláshely kerül át január 1-től a kormányhivatalhoz.

Kövessen minket a Facebookon is!